ÅS: Den siste tiden har Steinerskolen i Ås satt opp stykket Alice i Eventyrland. Det har vært en morsom erfaring for elevene.

Forestillingen er en del av skolens satsing på å ha teater som en del skoletilbudet. Skolen inviterer hver jul og sommer til skoleforestillinger. Alle utenfor skolen er da også velkomne til å se hva elevene har laget. I teaterperiodene samarbeider musikklærere, kunst- og håndverkslærere og teaterpedagoger tverrfaglig for å komme frem til en storstilt skoleforestilling.

Denne gangen arbeidet elevene i hele seks uker. De elever som foretrekker å ikke stå på scenen hjelper gjerne til med scenografi hvor de blir gitt anledning til å snekre og bygge kulisser. I en teaterproduksjon er det mange ulike typer arbeid som må gjøres og det finnes en aktivitet for alle.

Stolt hovedrolleinnehaver

Frida Bøen Haaland som spiller hovedrollen som Alice, har storkost seg underveis.

– For meg handler forestillingen om en jente som lærer å stå opp for seg selv. Hun opplever hele tiden et press til å være perfekt, til å være som de andre og til å passe inn. Til slutt aksepterer hun hvem hun er og skjønner at hun ikke trenger å være perfekt hele tiden. Det er en del arbeid, men mest av alt er det kjempegøy å sette opp teater med gode venner, forteller hun.

Emilie Jensen spiller Hattemakeren.

– Det har vært fint, men litt slitsomt. Men vi fikk det til!

Kålormen har blitt spilt av Marthe Fimland Hamborg, og hun forteller mer om hvordan hun lærte seg rollen:

– Jeg leste replikkene mange ganger og så spilte jeg dem ut på mange forskjellige måter – helt til jeg fant den tolkningen som passet meg best

Også dans

Det er en del dans med i forestillingen og her har gjengen benyttet seg av en egen dansekoreograf. Hun heter Kristine Mari Hansen.

Eric Winther har hatt gleden av å være regissør.

– Denne gjengen har vært helt fantastisk å jobbe med. Musikk, dans og skuespill – alle løsninger kommer fra dem. Jeg har bare hjulpet dem til å sette ideene sammen til en helhet som jeg håper publikum vil verdsette. Elevene har jobbet veldig hardt, og det som har vært særlig fint å se er hvordan de har hjulpet hverandre underveis. Hvis noen skuespillere har vært syke, så har de andre steppet inn og spilt rollen deres helt til eleven/skuespilleren har blitt frisk igjen. På den måten har vi fått kontinuitet i arbeidet, forteller han.

Siste gangen teppet gikk opp for forestillingen, var mandag 13. juni kl. 18.00.