Gå til sidens hovedinnhold

En fortjent ferie

Kjære alle lærere og ledere i skole og barnehage i Ås - denne er til dere.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et langt og fortjent sommeravbrekk og ferie nærmer seg. For noen av dere er dette bare timer unna. Det er vel sjelden at noen har fortjent dette mer enn lærere og ledere i skole og barnehage i 2021. Du har gjort en fantastisk jobb – ja, du har betydd en forskjell med hensyn til å holde hele det norske samfunnet i gang! Intet mindre. Og jeg kan godt føye til, at når historien om tiden med korona en gang skal skrives, så MÅ lærere og ledere få sin vel fortjente plass der og anerkjennelse for å ha stått i fremste linje!

Det har vært nok av skulderklapp til ansatte i skole og barnehage, men ansvarlige myndigheter har ikke evnet eller villet gi lærerne den vaksinen du i fremste linje burde ha hatt for lenge siden. Noen av dere har fått vaksine, men det er ikke fordi du er lærer, det er nærmest til tross for. Men takk og pris og heldigvis at en del av dere nå har fått vaksine og måtte bare resten få det i løpet av denne sommeren. Først når det har skjedd, så tror jeg det er mulig for lærere og ledere virkelig å komme tilbake til normal gjenge og gi elevene og barna det pedagogiske tilbudet og den omsorgen som dere så gjerne vil gi.

På toppen av det hele står vi foran en tvungen lønnsnemnd for lærere, sykepleiere og flere. Hvis noe godt kan sies om det, så er det med hensyn til å registrere at et stort flertall av den norske befolkning har skjønt hvorfor det ble streik i oppgjøret mellom UNIO og KS og det samme flertallet har fullt ut forstått hvilke verdier det er KS seter i spill og truer. Rett ut sagt gledelig er det når UNIOs medlemmer allerede nå er klare til å ta kampen videre for den norske velferdsmodellen ved hovedoppgjøret i 2022.

Til sist vil jeg få ønske deg en strålende sommer og en fantastisk flott og avslappende ferie. Jeg er helt sikker på at jeg har med meg samtlige elever, barn og foreldre i det ønsket!

Kommentarer til denne saken