SKI: En person ble knivstukket i brystet i Ski natt til lørdag, og en kvinne ble pågrepet etter hendelsen.

Hendelsen skjedde på en privat adresse i Ski sentrum.

Det var fornærmede selv som tok kontakt med politiet. Vi ble varslet klokken 01.10. Pågripelsen foregikk uten dramatikk da vi ankom stedet etter kort tid, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til NTB.

Har avhørt vitner til hendelsen

Fornærmede er ikke hardt skadd, meldte politiet på Twitter.

En person er pågrepet i forbindelse med knivstikkingen. Den skadde personen ble sendt til Ahus.

Operasjonsleder Terje Nordang forteller til ØB like før klokken 09 at skal også ha vært vitner som har informasjon om hendelsen. Det er foreløpig usikkert om det var personer som var til stede på adressen og så selve episoden. Politiet har et inntrykk at den pågrepne og fornærmede bodde på adressen sammen, men det er ikke bekreftet.

Kvinne pågrepet

Politiet har gjort beslag i saken, men vil ikke gå i detalj på hva.

Begge skal være i midten av tyveårene.

Samuelsen opplyser også at det fremstår som at mannen ble stukket én gang.

– Vi fikk melding om knivstikking klokken 01:10. Det var fornærmede selv som ringte og fortalte at han hadde blitt knivstukket. Politiet var på plass kort tid etterpå og fornærmede hadde fått knivstikk i brystregionen. Han er ikke alvorlig skadet og er fraktet til Ahus. En person er pågrepet uten dramatikk. Bakgrunn for hendelsen er en krangel, sier operasjonsleder til Amta.

Siktet

Politiet gjennomførte åstedsundersøkelse lørdag morgen.

ØB prater med jourhavende jurist Dag-Fredrik Reymert klokken 09.45. Han kan fortelle at kvinnen er siktet for drapsforsøk.

– Det skal ha skjedd i en leilighet i Ski, og det er en relasjon mellom de to. Vi vil ikke gå ut med hva slags relasjon på nåværende tidspunkt. Saken blir etterforsket videre, og det gjøres tekniske undersøkelser på stedet nå. Vi forsøker å få det belyst så godt som mulig.

Det er usikkert om kvinnen blir fremstilt for varetekt, men det vurderes.

Juristen har ikke flere opplysninger om hendelsen, og kan ikke si noe om personene er kjent for politiet eller om det var flere på adressen da hendelsen skjedde.

Avhørt

Kvinnen som politiet antar er gjerningspersonen, ble lørdag morgen siktet for drapsforsøk.

Utover lørdagen, ble det første formelle avhøret gjennomført. Kvinnens forsvarer er advokat Gaute Nilsen.

– Vi har akkurat blitt ferdig med det første avhøret med politiet. Der har min klient forklart seg om de faktiske forhold og hva som skjedde, forteller Nilsen til Østlandets Blad lørdag ettermiddag.

– Hvordan stiller din klient seg til siktelsen om drapsforsøk?

– Vi har ennå ikke tatt stilling til siktelsen.

– Hvordan har hun det?

– Det sier seg vel selv. Hun synes det er veldig tungt, men skjønner alvoret i saken og årsaken til at hun sitter der hun sitter. Hun samarbeider godt med politiet, avslutter Nilsen.

Nye avhør vil bli gjennomført med det første. Etter det ØB erfarer kan neste avhør skje allerede lørdag kveld.