Gå til sidens hovedinnhold

En strøm av pokaler og medaljer

Liksom mange andre idrettsutøvere har også skytterne lenge slitt med omfattende koronarestriksjoner, etter sommeren er de kommet i nesten normalt gjenge igjen. Sist helg var det kretsstevne for Follo i Askim, og her hadde Kråkstad og Ski skytterlag (KOSS) betydelig suksess.

KRÅKSTAD: Allerede etter innledende skytinger – kvalifiseringsrunden - på lørdag var det klart at dette kom til å bli et godt mesterskap for KOSS. Allerede tidlig lørdag morgen markerte Kari Mørck seg i toppen på seniorklassen med 243 poeng, og det skulle vise seg å holde til skive 1 i finalen.

Også i veteranklassene ble det KOSS-skyttere i teten før finalen. Thore Hynne toppet lista i Veteran 65 med 248 poeng, mens Ivar Liseter gjorde det samme i V73 med 250 poeng, fullt hus.

I juniorklassen ble det KOSS-skyttere på alle de fire første finaleskivene: Mathilde Sundsaasen, Emma Heiaas og Linus Bakken hadde alle 248 poeng, mens Odin Afdal hadde 247.

Lagskytingene

Lagskytingene søndag morgen ble veldig spennende. Veteranene var først i ilden, og trekløveret Torhild Liseter, Thore Hynne og Ivar Liseter tapte etter hvert for Spydeberg-laget med minst mulig margin: én fattig innertier.

Ungdomslaget, som besto av Mathilde Sundsaasen, Emma Heiaas og Odin Afdal, havnet også på annenplass, ett poeng bak vinnerlaget fra Frogn og Drøbak skytterlag.

I seniorenes lagskyting lå KOSS-laget på tredjeplass før siste etappe, etter at Inga Mørck hadde skutt til 97 og Per Christian Berg til 90 poeng på sine 10-skudder. I finalelaget skjøt Kari Mørck også til 97 poeng, og da det sviktet litt hos lederlagene, endte KOSS-laget det nødvendige poenget foran. Stor stas, ikke minst fordi Inga Mørck også vant pokalen til beste lagskytter, en innertier foran søster Kari.

Finalene

I veteranfinalen lå Thore Hynne og Ivar Liseter begge godt plassert, Thore med tre og Ivar med to poengs forsprang på konkurrentene. Thore skjøt fullt hus, 100 poeng, og slapp ingen innpå seg, mens Ivar pådro seg en overraskende nier, men vant likevel pga. forspranget. Det ble samlagets sølvmedalje på begge to, i en improvisert seremoni i friluft, med medaljene på serveringsfat.

Før juniorfinalen var spørsmålet: Kom skytterne fra Kråkstad og Ski til å «tapetsere» pallen? De gjorde det nesten, men med god finaleskyting klarte Julie Ottesen fra Aas skytterlag å splitte dem. Emma Heiaas ble mester, med Julie Ottesen på annenplass og Odin Afdal på tredje.

Som vanlig var seniorfinalen siste punkt – høydepunktet – på programmet, og spenningen steg etter hvert som skivene ble anvist, en og en, bakfra i finalelaget. Det ble skutt en del niere, men Marius Bakken (19) fra Moss og Våler skytterlag, som lå på skive 3 med 242 poeng, skjøt en meget sterk finaleomgang på 100 poeng med seks innertiere. Marius’ sluttsum på 342 klarte verken Henrik Sandås, Enebakk, på skive 2 eller Kari Mørck på skive 1 å matche. Dermed ble Marius mester, Kari nummer to og Henrik nummer 3.

For Kari Mørck ga stevnet likevel en strøm av pokaler: Hun fikk tildelt Nr 2-pokalen, pokalen til beste kvinnelige skytter samt Pers pokal, som går til skytter med beste resultat på 10-skudden under innledende skyting.

Kråkstad og Ski skytterlag «vant» også deltakelsen, med 29 av de 113 skytterne som deltok. Det ga ingen pokal eller medalje, men varmet likevel.

Nytt lag

Kråkstad og Ski skytterlag er et nytt navn på listene, men laget har et solid utgangspunkt. Det oppsto 1. mars i år, da Kråkstad skytterlag og Ski skytterlag slo seg sammen. Endelig ble det ekteskap, etter mange års samboerskap på Granerud skytebane.

Kommentarer til denne saken