En vellykket sommerfest

Av

Sommeren 2020 ble forespeilet å bli noe annerledes enn tidligereår for de ti beboerne i Skoghusveien 9. De er heldige som har en stor, skjermethage der det er plass til å boltre seg med basseng, trampoline, asfaltertsansesti og mulighet til å sitte sammen. Hagen har dessverre manglet skygge ogle om det skulle komme en liten regnskur, som har ført til at det ikke alltidhar vært rom for å sitte ute sammen så mye som de ønsker.

DEL

FOLLO: I år har beboerne søkt midler for å kunne oppgradere hagenslik at de kunne få bedre utnytte av hagen denne sommeren og mange år fremover. Oppegård og Ski Sanitetsforening, Lions Club Ski og Ski og Langhus Rotaryklubb har vært sværtsjenerøse og gitt pengegave til en verdi av 40 000 kroner.

Da var det bare for Skoghusveien 9 å planlegge hvordan pengene kunne brukes best mulig slik at allebeboerne får nyte godt av dette. Det ble kjøpt inn en stor paviljong som rommeret uttrekkbart langbord med plass til alle ti beboerne, det er bestilt ensalong med en liten sofa og to stoler som også skal få plass under paviljongen. Nye deler til svømmebassenget, som brukes nesten daglig, ble kjøpt inn sammen med ulike hageleker. Pengene strakk til en ny putekasse for oppbevaring avhagelekene og puter og en bålpanne.

Lokale leverandører

Veden var planlagt å kjøpe fra Empo As ogDagbo dagsenter siden noen av beboerne arbeider der. Empo AS ble forespurt om de hadde ansattpris, da fikk beboerne beskjed om at ved skulle de få. Rundtsansestien er det lykter som hvert år gror igjen, det ble derfor planlagtdugnad der ugress ble fjernet og erstattet med blomster og pyntesten. Det erfremdeles penger igjen der det planlegges å lage pallebed, som et supplementtil drivhuset til Trygve.

Det har vært en iherdiginnsats fra ansatte, beboere og pårørende for å skape en flott og innbydendehage i Skoghusveien 9. Som takk til foreningene som har gitt pengegave ønsketbeboerne å ha en sommerfest 4. juli. I disse Korona-tider var vi derforavhengig av fint vær for å kunne være ute. Det lå regnbyger faretruende nærme Ski, og da det kom noen regndråper ble paviljongen flittig brukt.

Heldigvis sluttet det å regne innen festen begynte. Det ble planlagt å kjøpe denvelkjente Dagbo-kringla fra Dagbo dagsenter, men de hadde dessverre i mulighettil å selge bakervarer, kun bake til eget forbruk nå i disse tider. De håpetderimot at dette ville endre seg til høsten. Det ble derfor bakt muffins oggrillet pølser til festen.

Artikkeltags