Gå til sidens hovedinnhold

Endelig eldreombud

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er glad for at vi endelig kan få et eldreombud.mVi har vedtatt mange gode rettigheter på Stortinget, men det bekymrer meg at mange eldre ikke får de rettighetene som vi har bestemt at de skal ha. Vi har et stort problem med at de som forstår systemet, og de som har venner og familie som kan hjelpe, får flere rettigheter enn andre.

Det er urettferdig at mange ikke får rettigheter de har krav på og jeg håper at eldreombudet vil hjelpe for at flere får hjelpen de trenger.

SV har gjennom mange år foreslått kartlegging av menneskerettighetssituasjonen i eldreomsorgen. Partiene i høyreregjeringen, samt Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet, stemte imot det. Jeg håper at eldreombudet vil gjøre jobben som disse partiene ikke har gjort. Vi trenger å kartlegge hva som skjer for å bedre situasjonen for alle eldre.

I mars 2018 spurte jeg eldreministeren om når loven om eldreombud skulle komme. Ministeren sa “så snart som mulig”.
To år og 3 måneder er ikke “så snart som mulig”, men sent er bedre enn aldri. Endelig kan vi få et eldreombud - når FrP er ute av regjeringen.

Kommentarer til denne saken