HEBEKK: Pandemi og avlysninger er tilbakelagt. Lions Club Ski har endelig en gladmelding å komme med. Søndag mellom 11.00 og 15.00 er det endelig juletrehogst i Hebekkskogen igjen.

– Etter to års koronastengning ligger alt til rette for en flott dag i skogen for hele familien. To år som Lions-medlemmene har brukt til både pleie av trær og rydding på feltet, slik at tilgangen på juletrær i fin familiestørrelse er bedre enn på mange år, forteller klubben i en pressemelding.


Ponniridning, grøt og fint vær

Det blir både ponniridning og natursti, fuglekassesnekring og pinnebrødbaking for barna. Dessuten mulighet for å få kjøpt både julegrøt og pølser, brus og kaffe og gløgg.

Oppå det hele stiller værgudene på Lions-klubbens side. Et par kuldegrader, tørr nysnø og sol borger for en trivelig dag.

Første vestlige sted som hørte sovjetisk romfarer

Arrangementet foregår inne ved Radiostasjonen i Hebekkskogen. Radiostasjonen ble flyttet fra Fornebu til Ski i 1939.

7. august 1962 ble det den første stasjonen i den vestlige verden som hørte romfareren i sovjetiske Sputnik 2 kommunisere med jorden. På norsk var meldingen «Dette er ørnen».

Morse- og telekssignaler ble i sin tid mottatt fra 17 land og inkluderte Interpol og Utenrikstjenesten. Mottagertjenesten opphørte i 1980-årene. Siden da utføres kun frekvensmåling for Post- og teletilsynet i Hebekkskogen.