Endelig kommer sommeren - nå blir det fint vær over hele landet og i hovedstadsområdet kan det bli 25 grader

Av

Været holder seg stabilt andre uken i juli, med mye sol og milde sommertemperaturer, men også lokale tordenbyger.

DEL

FOLLO/LANDET RUNDT: Det er et kort værvarsel vi får fra Storms meteorolog Olav Krogsæter for den første uka i fellesferien: Stort sett fint sommervær over hele landet.

- Det blir ingen ekstremvarme, men det blir helt greie sommertemperaturer og stabilt vær, sier han til Nettavisen.-

Nord-Norge vinner første del av uken

Det er få endringer i værbildet gjennom uken. Søndag målte Tromsø for første gang 20 grader, kunne meteorologisk Institutt melde på Twitter, og også mandag er det Nord-Norge som er værvinnere, og med unntak av at det vil være litt kjøligere i Finnmark, så får de en uke med fine temperaturer i nord.

- Det er Finnmark som får mest skyer og som får det kjøligste været. Der kan det ligge på rundt 7 til 13 grader. Sørover i Troms kan det ligge på 12 til 14 grader, mens i indre Troms kan de få rundt 20, forteller meteorologen.

Sørover preges været av mye opphold, men skiftende skydekke og vi kan få spredte regnbyger hele uken. Temperaturene ligger gjerne på mellom 18 og 24 grader. Både Vestlandet, Midt-Norge og Østlandet får fine dager.

- Det blir fint vær og ganske varmt i indre strøk og kjøligere i ytre strøk, sier Krogsæter.

Meteorologisk Institutt melder på Twitter at Sør-Norge får «godt norsk sommervær»: skiftende skydekke, spredte regnbyger, men særlig fine dager torsdag og fredag.

Tordenbyger i sør

Med regnbyger om sommeren kommer ofte torden, og Meteorologisk Institutt melder samtidig om lokalt kraftige tordenbyger i Agder og Telemark.

- Det er i hovedsak Agder som kan få byger i indre strøk i løpet av dagen i dag, og jeg ser nå at det allerede har dannet seg noen skyer som kan ligne på byger. Vi tror bygeaktiviteten kommer til å øke utover dagen, forteller Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

Lokalt kan det komme mellom 10 og 20 millimeter med nedbør når det står på, men mens noen får mye slipper mange av oss unna nedbøren.

- Det er også antydning til byger vest i Buskerud og i Oppland, men det er ikke sikkert det blir noe der, sier han.

Også tirsdag kan det komme byger, og mulighetene er der altså hele uken, men stort sett er det fint og stabilt vær i store deler av landet.

I hovedstaden meldes det om 23 til 25 varmegrader fra torsdag, mens uken starter med omkring 20 til 22 varmegrader.

Friskt badevann

Meteorologisk Insttiutt melder på sine nettsider om badetemperaturer på 15 grader på Huk og 16 i Brekkedammen på Frysja mandag morgen. I Agder er temperaturene målt til mellom 13 og 16 grader - kaldest på Sjøsanden Camping i Mandal og varmest i Lyngørfjorden, ved Agder Marina i Tvedestrand. I Bergen måles 14 til 15 grader i vannet mandag morgen, og i Trondheim måles mellom 9 og 12 grader, mens det i de nordligste fylkene måles mellom 7 og 12 grader mandag morgen, men 14 grader ved Soløyvannet i Nordland.

Artikkeltags