Gå til sidens hovedinnhold

Endelig!?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gleden var stor, da nyhetene sist fredag fortalte at det finnes voksne politikere, det finnes en slags fornuft langt der inne, tiden er kanskje inne for at våre ansvarlige politikere slutter å leke cowboy og indianer…..det er jo uansett ikke korrekt lenger heller…..

Hva mener så en gretten gammel gubbe med dette? Jo, i vårt demokratiske system har en rekke små partier, og særegne politiske ståsteder en altfor stor gjennomslagskraft. Og jo da, vi trenger et politisk mangfold, vi trenger rebeller, vi trenger politiske røster som er med å gjør oss mer bevisste, men vi trenger også ansvarlige politikere, som kan ivareta vårt gode velferdssamfunn på en «bærekraftig» (slitt uttrykk, men dog) måte.

Det varmer virkelig et voksent hjerte, å se at det er mulig å begrave den gamle stridsøksen, som jo er en historisk mastodont fra en fjern tid, og få til et samarbeid mellom to partier som faktisk er våre to største partier. De er faktisk sammen det alternativet de flest vil ha til å styre vår nye kommune ....(og til og med fedreland??? En gang om et par år?)

Vi har jo stadig hørt, gjennom de siste par tiår, at «det er jo ikke så store forskjellen på Arbeiderpartiet og Høyre lenger», og det er jo hele poenget. Vår velferd er god nok, forskjellene er ikke lenger horrible, og det eneste vi trenger er et godt samarbeid mellom to ansvarlige store partier, i stedet for at de skal sitte på hver sin tue, og spille vri åtter med en rekke særinteresser, som hele tiden "stikker kjepper i hjulene" på en fornuftig politikk.

Vi vet jo alle at vi må bidra til å «redde kloden», sørge for mindre forskjeller, sørge for at de som virkelig trenger hjelp får det, sørge for at barn og eldre får det de har krav på. Vi må bare ikke glemme det enkle faktum, at vi også trenger et næringsliv, et samfunn og en politikk som skaper verdier til å finansiere dette i vår felles fremtid.

Selv om det ofte (altfor ofte) høres slik ut media, at det kun er MDG som vil ta vare på miljøet, kun Rødt og SV som tenker på de svakeste samfunnet, så er det jo faktisk ikke slik. Både Arbeiderpartiet og Høyre har faktisk en god og ansvarlig politikk også på disse områdene, om de bare kunne få arbeidsro til å utføre god og solid politikk sammen, uten å måtte dra på en rekke «støttespillere» som bare vil kjempe for enkeltsaker, og dermed fjerner fokuset fra helhetlig politikk.

Så gjenstår det bare å håpe at fornuften seirer!

Henning Røed, Kolbotn

Kommentarer til denne saken