Brevig inn i landslagsvarmen

Magnus Brevig fra Ytre Enebakk vil leve av å være hopptrener.

Magnus Brevig fra Ytre Enebakk vil leve av å være hopptrener.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Enebakkingen Magnus Brevig (25) går denne sesongen inn i hopplandslagets trenerteam.

DEL

ENEBAKK/MARIKOLLEN: De siste årene har Brevig levert den ene hopperen etter den andre til A-landslaget. Og da Lasse Ottesen nylig trakk seg som Mika Kojonkoskis assistent, valgte hoppledelsen å hente inn det store trenertalentet.

– Magnus er en trener som har vist at han har ambisjoner. Han har jobbet seg opp gjennom gradene, og har skapt resultater gjennom sin måte å jobbe på, sier Clas Brede Bråthen, hopplandslagets sportssjef. Brevig vil denne sesongen være en av tre faste trenere som følger Norges hoppere i europacupen. 25-åringen fra Ytre Enebakk skal i utgangspunktet ha hovedansvaret for hopperne som holder til i Oslo-området.

Kjempemotivert

– Jeg skulle egentlig vært assistenten til Lasse Ottesen denne sesongen – noe jeg så frem til. Så det var synd at han sluttet, sier Brevig, men legger til at han er kjempemotivert foran den nye sesongen.

– Mitt mål er at det går best mulig med Hopp-Norge. Og det er bare gledelig å føle et ansvar for dem som gjør det bra, mener 25-åringen. Han tviler på om han kommer til å vinke ut norske hoppere i vinterens verdenscup, men allerede om en ukes tid skal han til Japan for å sende ut norske håp i kamp mot verdenseliten.

– En mulig landslagssjef

Siden Mika Kojonkoski ankom Norge med sine ideer, har hoppnasjonen igjen vært blant verdens beste. Clas Brede Bråthen tror Brevig kan bli Norges nye sjefstrener en gang i fremtiden.
– Magnus har det som skal til for å bli en fremtidig topptrener. Jeg tror han har muligheter til å bli Norges hovedtrener i fremtiden – det handler om mål og drivkraft, mener Bråthen.

Vil leve av hopp

Brevig, som selv var en talentfull skihopper, innrømmer at målene med hopptrenerkarrieren er høye.
– Jeg har som målsetting å leve av å være hopptrener. Eventuelle tilbud får jeg ta underveis, men akkurat nå har jeg det fint der jeg er, sier Brevig, som sprer sin kunnskap både på WANG Toppidrettsgymnas og i Kollenhopp.
– Drømmemålet er å bli trener på det øverste nivået, legger han til.

Pusset støv av Romøren

I sommer har Brevig trent blant andre Bjørn Einar Romøren enkelte økter. Nylig tok Romøren en etterlengtet seier i sommerens Grand Prix.
– Han fikk en fin start, men jeg tar ikke noe av æren for det, avslutter Magnus Brevig.

Artikkeltags