King Kong er Follos russebuss

Herrene av «King Kong» skal nyte russetiden ekstra godt etter at den kunsdekortete bussen er kåret til årets Follo-buss. Nå venter konkurransen på Tryvann. FOTO: OLE KR. TRANA

Herrene av «King Kong» skal nyte russetiden ekstra godt etter at den kunsdekortete bussen er kåret til årets Follo-buss. Nå venter konkurransen på Tryvann. FOTO: OLE KR. TRANA

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

SKI: Guttene på bussen «King Kong» er jublende stolte over å ha blitt kåret til årets Follo-buss for russen 2011.

– Dette betyr så mye. Etter å ha sett opp til busser gjennom årene, er vi endelig her selv. Nå skal vi nyte bussen og russetiden ekstra. Vi får også konkurrere om å bli årets buss på Tryvann, uttalte bussjef Bjørn Hoxmark.

Se bildene fra kåringen her

1,2 mill på budsjettet

22 gutter fra Ås, Ski, Frogn og Oppegård videregående skoler har jobbet knallhardt på dugnad i tre år for å finansiere den hårete bussen, som har kostet 1,2 millioner kroner. Valget falt på King Kong etter å ha hyret kunstneren Simon Buck, som også kalles Kong, til å dekorere bussen med ultrafiolett maling, både utvendig og innvendig.

– Morsommere med flere busser

Rundt 300 Follo-russ samlet seg i kveld ved Ski ishall tirsdag kveld. De showet seg gjennom hele kvelden og belønnet hundrevis av dugnadstimer med titler, heder og ære.

– Nytt av året er størrelsen. Tidligere har det vært fire busse, i år har vi syv busser fra hele regionen. Da blir vi flere og det blir mye morsommere, sier russepresident Line Snellingen.

Bussene «Amazons», «Barbie World», «The Vineyard», «Atgani», «King Kong», «Jetlag» og «Kaleidoscopic» konkurrerte om tittelen årets buss. Årets van ble Lil Wan.

Del på Facebook

Juryen: Bussen har alt

I tillegg til å bli årets buss, vant også «King Kong» årets interiør.

Her er jurymedlem Daniel Santos Kvæstads uttalelse:

– Bussen «King Kong» vant fordi guttene har gjort så mye for å oppnå et best mulig resultat. De hjalp til og lagde et godt grunnlag for den engelske maleren Simon Buck. Når man går inn i bussen bygger malingene seg gradvis opp mot bakenden av bussen, men det ser ut som om man kan fortsette i det uendelige. Innvendig har bussen imponerende lyseffekter og veggmalerier som er malt med UV-maling. Bussen har alt, og guttene har kommet opp med en veldig god sluttpakke, avslutter han.

Barbie og onepiece

Jentebussen «Barbie World» vant årets konsept og eksteriør.
Jentene er svært så fornøyde med sin dukkeinspirerte buss til 1,3 millioner kroner.

– Alt er gjort på dugnad. Det eneste vi har fått sponset, er rosa luer og rosa onepieces, forteller festsjef Liv Catrine Berg Olsen.

Prisen for show gikk til «Jetlag», og lydprisen gikk ikke overraskende til «The Vineyard» med sitt gigantiske lydanlegg.

Er det bra eller dumt av russen å bruke så mye tid og penger på en 17-dagers busstur? Si din mening i kommentarfeltet under.

Klikk deg tilbake til forsiden her

Artikkeltags