YTRE ENEBAKK: Henning Bergersen fra Enebakk har fått mye ros og priser for sin innsats. 1. nyttårsdag fikk Henning Bergersen overrakt diplomet som beviser at ØBs lesere kåret ham til Årets kulturnavn 2008. Prisen er den tredje i rekken. I 2008 fikk han også flest stemmer til Frivillighetsprisen utdelt av Enebakk Avis. I tillegg gikk Enebakk kommunes kulturpris til Enebakk historielag, der Bergersen er leder.
–Kulturprisen er en ganske prestisjetung sak, med tanke på hvem som har fått den før, så det var stor stas. Det var en pris historielaget fikk for mange ting, ikke bare det vi har gjort de to siste årene, påpeker prisvinneren.
At leserne både av Østlandets Blad og Enebakk Avis mener han fortjener heder og berømmelse, er stort.
–Det var voldsomt! Jeg har ikke tenkt så mye på om jeg skulle vinne. Det har vært stas å bare være nominert. Har skjønt at det har vært noen aksjoner på gang, men har ikke helt fått med meg hvor stort engasjementet har vært. Men hvis det var et år jeg kanskje kunne fortjene det, var det i år! sier den vanligvis beskjedne Bergersen."Men hvis det var et år jeg kanskje kunne fortjene det, var det i år! "

Henning BergersenI Ragnhilds fotspor

For det er et hektisk år Henning Bergersen nå legger bak seg. Enebakk historielag har stått bak fire utgivelser av bladet "Ign", fire bokutgivelser, fire temamøter og fire rusleturer pluss fire rusleturer i Ragnhild Jølsens fotspor.
–Så vi har nesten tredoblet aktiviteten i forhold til et vanlig år. I 2009 går vi tilbake til ordinær drift. Det går ikke an å holde på slik vi har gjort i 2008, erklærer lederen av historielaget.
Rusleturene i Ragnhild Jølsens fotspor, som var en del av markeringen av at det i fjor var 100 år siden forfatteren fra Enebakk døde, fikk stor suksess.
–Da vi skulle ha den første rusleturen i Ekebergdalen, kom det 263 mennesker. Da trodde jeg ikke mine egen øyne!

Plateutgivelse

På vei fra Gol til Enebakk for rusletur nummer to, opplevde han at det lynte og tordnet mens regnet høljet ned. Da tenkte han at turen ble avlyst.
– Og så kom det hundre stykker! Folk i Follo er flinke til å være med på aktiviteter, roser han.
Nå ser han frem til et litt roligere år. Han og bandet Moys fra Enebakk skal gi ut plate, blant annet med tekster av Ragnhild Jølsen. Selv pendler han mellom Gol, dit han flyttet sammen med kona Hedvig i august, og Enebakk.
– I bryllupet ble jeg bedt om å sitte som leder i Enebakk historielag i ett år til. Og så gjorde jeg det. Så får vi se til neste år hva det blir til. Jeg kommer uansett ikke til gjenta Barthold Butenschøns sine 35 år som leder!