YTRE ENEBAKK: – Det startet med at den gamle gymlæreren til sjefen vår kom inn på Havaristen for å handle. Han sa at han var fallskjerminstruktør, og spurte om vi ikke hadde lyst til å være med. Vi meldte oss på, og gikk gjennom opplæringskurs tidlig i forrige uke. Søndag hoppet vi lineutløst hopp fra 3500 fots høyde i Rygge, forteller Birgit Neuendorff (43).
Nå sitter hun med brukket ankel, og kan ikke trå på foten de neste seks ukene.

Mor og datter.

– Jeg var egentlig mest nervøs dagen før. Jeg er ikke redd for høyder og fly, men da flydøren åpnet seg tenkte jeg: Åh herregud! Men hoppet gikk kjempefint, og jeg tenkte faktisk at det gikk mot en perfekt landing. Jeg landet på et jordet, men traff et spor med det ene beinet. Ankelen brakk på to steder, forteller Neuendorff.
Som om det ikke var nok. Like etter at Neuendorff hadde ødelagt ankelen, fikk også datteren Simone N. Sæterhagen (20) et ublidt møte med bakken.
– Jeg bremset litt for høyt over bakken. Jeg stoppet liksom opp for så å rase ned igjen. Landingen var veldig smertefullt, og det ene kneet tok støyten, forteller hun.

Ingen anger.

De to ulykkesfuglene angrer likevel ikke på at de kastet seg ut av flyet med fallskjerm på ryggen.
– Jeg angrer ikke i det hele tatt - selve hoppet er det morsomste jeg har opplevd i mitt liv, mener Simone.
– Oppi det hele var dette en kjempeopplevelse. Og jeg hadde gjort dette igjen. Men det blir døvt å være borte fra jobben, og jeg får heller ikke lov til å hoppe igjen av verken familie eller kolleger, smiler Birgit.

Ludo neste.

Neuendorff forteller at også sjefen skulle hoppe, men at han trakk seg da han så de to damene ble skadet. Han ville ikke risikere at ingen kom på jobb dagen etter.
– Og vi har fått beskjed om at neste firmautflukt blir ekstremludo i Frognerparken, ler Birgit.