Kirkebygda: Platen "Måneskinn og tåke" med tekster av Enebakk-forfatteren Ragnhild Jølsen er ferdig innspilt og var planlagt utgitt i oktober i år.
– Hovedbegrunnelsen for utsettelsen er mengden av artister som slipper nye plater denne høsten. Derfor venter Moys til et gunstigere tidspunkt, sier Henning Bergersen, låtskriver og vokalist i bandet.

Nasjonal utgivelse. – Denne platen vil vel ikke konkurrere med Øystein Sunde, Åge Aleksandersen og de andre plateaktuelle i høst?
– Det er flere forhold som spiller inn. Dette kommer til å bli en nasjonal utgivelse og da er det viktig å unngå "kollisjoner" for å bli lagt merke til. Dessuten er vi litt på tuppa tidsmessig ettersom siste låten ligger i mikseren nå og planlagt utgivelse var allerede lørdag 25. oktober.
– Plateselskapet mener at en plateutgivelse etter 1. november vil være dødfødt.

Rekker å lage video.

– Det er syv år siden sist Moys ga ut plate. Når vi har ventet så lenge, så tåler vi å vente noen måneder ekstra.
– Da mister dere markedsføringseffekten av Jølsen-året, som varer i 2008?
– Det er riktig, men det betyr ikke noe for plateselskapet som tenker nasjonalt. Da må vi bare kjøre litt hardere på lokal markedsføring i egen regi.
– Viktigst er at det gir oss bedre tid til å lage noe vi kan stå for hundre prosent. Da rekker vi også å få ferdig videoen til singelplaten. Vi regner med at platen blir sluppet i første halvdel av 2009.

– Forståelig.

– Hva betyr det for den offentlige Jølsen-markeringen i 2008 at platen slippes først året etter?
– Vi ønsket jo ikke at plateutgivelsen skulle bli utsatt. Hvis det kan få en større nasjonal oppmerksomhet ved å vente et halvt år, er jo det forståelig, sier Aslaug Tidemann, kulturkonsulent i Enebakk kommune og koordinator for "Jølsen-året".
Moys har fått 20.000 kroner i kommunal støtte for å produsere Jølsen-platen, som består utelukkende av nyskrevet musikk og med tekster fra Ragnhild Jølsens verker.