Gå til sidens hovedinnhold

Stor økning i antall pasientklager på Ahus

Artikkelen er over 8 år gammel

LILLESTRØM:  Stort fokus på forholdene på Akershus Universitetssykehus (Ahus) er trolig årsaken til at antall pasientklager har økt kraftig i fjor i forhold til 2011.

I dag legger Norsk Pasientskadeerstatnig (NPE)  frem en rapport om sin virksomhet i fjor.

Aftenposten avslører i dag at det er Ahus sin virksomhet som har den klart største økningen i antall klagesaker fra misfornøyde pasienter.

I 2011 var det 140 klagesaker registrert hos NPE fra Ahus.  Tallet steg til 212 i fjor.

– Vi kan ikke si noe sikkert om årsaken til dette nå.  Vi vil bruke tid på å gå igjennom rapporten, og se hva slags saker det er og hva utviklingen i antall klager skyldes, sier viseadministrerende direktør Stein Vaaler til Aftenposten.

Ahus har ikke fått tilgang til rapporten på forhånd.  Vaaler mener at det kan være ulike faktorer som kan spille inn i økningen av antall klager fra et år til en annet år.

På landsbasis er det kommet inn rudt 5100 klager i fjor. Det er en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med året før.

– Dette viser at pasienter i større grad enn tidligere vet at de kan søke NPE om erstatning dersom de har fått en skade etter behandling i helsetjenesten, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad.