Solid prisrabatt for Nosa feriehjem

I dag er broen over Lyseren så farlig at den er stengt for all bruk. Utgiftene til vedlikehold av Nosa er en grunn til at feriehjemmet skal selges. FOTO: FELICIA ØYSTÅ

I dag er broen over Lyseren så farlig at den er stengt for all bruk. Utgiftene til vedlikehold av Nosa er en grunn til at feriehjemmet skal selges. FOTO: FELICIA ØYSTÅ

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

YTRE ENEBAKK: Nosa feriehjem ved Lyseren er på nytt lagt ut for salg, sju millioner kroner billigere enn i fjor sommer.

Drømmer du om en sommer med sol og bading, god plass og kort reisevei? Da er kanskje Nosa, feriehjemmet til Oslo Stein og Jord noe for deg? Den 295 mål store eiendommen med lang strandlinje ved Lyseren er nå lagt ut for salg igjen, ett år etter at den først kom på markedet. I fjor sommer var prislappen 32 millioner kroner.

Nå er taksten 25 millioner.

Del på Facebook

Dyrere kloakk = lavere pris

– Det er grunnet usikkerheten rundt kloakkløsningen som kommer i Lyseren. Det er noe som er avgjørende for å få utviklet eiendommen, forteller Børre Hagen, nestleder i Oslo bygningsarbeiderforening.

Taksten på 32 millioner kroner var basert på at Nosa kunne koble en landbasert kloakkløsning.

– Det har vært mye frem og tilbake om vi kunne koble oss på den landbaserte kloakken i Enebakk, som ville vært en billigere løsning. I stedet må vi koble oss til kloakknettet i Lyseren, som kommer fra Spydeberg, forklarer Hagen.

Leies ut på åremål

Nosa feriehjem tilhører gamle Oslo Stein og Jord, som i 2003 ble innlemmet i Oslo bygningsarbeiderforening. 66 hytter har vært leid ut på åremål til medlemmene. Og det fortsetter de med til eiendommen blir solgt.

– De som har leid, har fått forlenget åremålet slik at de får leie ut april neste år. Vi leier ut hyttene for ett år av gangen for dem som ønsker det, sier nestlederen i Oslo bygningsarbeiderforening.

Artikkeltags