Gå til sidens hovedinnhold

Naturvernforbundet: – Endelig verneområde

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: I snart 20 år har Stein Kr. Martinsen fra Naturvernforbundet i Ski jobbet for å få et verneområde i Gaupesteinmarka.

– Det er klart at det er en stor tilfredsstillelse å se at det nå går mot et stort naturreservat i Gaupesteinmarka. Det har også tatt så lang tid som fire år siden prosessen med frivillig vern ble satt i gang. Dette sier jo litt om at arbeidet har vært komplisert, med mange grunneiere som sikkert har hatt til dels ulikt syn underveis. Ikke minst har Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Østfold gjort et imponerende arbeid for å få dette i havn. Selvsagt må også grunneierne berømmes for at de benyttet muligheten til å få området vernet med frivillig vern. Dermed får de realisert verdiene som er i stående virke der inne, noe som ellers ville blitt konfliktfylt og vanskelig med det fokuset vi har satt på biologiske og opplevelsesmessige verdier i Gaupesteinmarka, sier Stein Kr. Martinsen.

Del på Facebook

Planlegger markering

Nå håper han Miljøverndepartementet ikke drøyer med å få vedtaket på plass.

– Etter snart 20 år er det på tide å få denne saken trygt i havn. NiS håper å få til en større markering når naturreservatet endelig er vedtatt. Vi gleder oss, erklærer Stein Martinsen.

LES OGSÅ: Gaupesteinmarka blir naturreservat

Eventyrskog

Halvparten av skogpostene i «Eventyrskogene i Gaupesteinmarka» utarbeidet av Naturvernforbundet i Oslo og Akershus ligger innenfor grensene til det kommende naturreservatet.

LES OGSÅ: Grunneierne foreslo frivillig vern