– Så ulv i boligfelt på Langhus

FLERE ULVER?: Denne ulven ble fotografert ved Slora i Ski onsdag 8. august. Frode Berggraf-Larsen mener dyret han så lørdag 11. august, var kraftigere. Samme helg ble fire sauer tatt av ulv i Ytre Enebakk. FOTO: PRIVAT

FLERE ULVER?: Denne ulven ble fotografert ved Slora i Ski onsdag 8. august. Frode Berggraf-Larsen mener dyret han så lørdag 11. august, var kraftigere. Samme helg ble fire sauer tatt av ulv i Ytre Enebakk. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

LANGHUS: Klokken er halv ni på morgenen. Frode Berggraf-Larsen er ute og lufter hunden, det er stille i gaten. På parkeringsplassen ved Lyngåsen på Bøleråsen ser han noe som får ham til å våkne opp.

Snaue fem meter unna langer Gråtass forbi.

– Etter cirka ti meter stoppet den opp. Den sto helt rolig i rundt ti sekunder og så på meg. Og jeg så på den. Så strena den mot boligfeltet og forsvant inn i skogen, forteller Berggraf-Larsen.

Han er sikker på at det ikke var en husky.

– Da den stoppet og så på meg, var det noe som sa til meg at dette er et villdyr, dette er ikke en hund.

Dyret hadde ikke halsbånd. Ifølge Berggraf-Larsen hadde den mye pels og var ganske stor. Derfor tror han at det også kan være snakk om en hybrid.

– Jeg så bildet av den som var i ØB, det så ikke ut til at denne ulven hadde like mye pels.

Langhus-mannen lot seg ikke skremme av det spesielle møtet, men forstår at folk blir engstelige når ulv oppsøker boligfelt.

– Det er jo ikke akkurat hyggelig, selv om ulven stikker så fort den ser mennesker, sier han.

Kan være flere ulver i Østmarka

Samme helg ble fire sauer tatt av ulv ved Mjær i Ytre Enebakk, og to lam er fortsatt savnet. Rovviltkontakt Arnkjell Johansen hos Statens naturoppsyn utelukker ikke at det er flere ulver i Østmarka. Han begrunner det med mengden kjøtt som er spist fra sauekadavrene.
ØB har også fått tak i et foto fra viltkameraet på Slora i Ski. Der passerte noe som kan se ut som en ulv 8. august i år.

Sauebøndene får støtte

Fylkesmannen gir nå bønder i Ytre Enebakk økonomisk støtte til ekstra tilsyn på utmarksbeitene.

– Nå går vi ekstra tilsyn. Dersom vi ser at sauene er urolige, så vil vi sanke dem inn umiddelbart. Så langt har de vært rolige, sier sauebonde Trond Mjønli.

Hva tenker du om at ulv kommer så tett innpå mennesker? Del dine meninger i kommentarfeltet under:

Artikkeltags