YTRE ENEBAKK: – Du er nødt til å ha en del treningstimer i kroppen for å henge med Marit Bjørgen og Therese Johaug på en tremil.

Heidi Weng ble forrige vinters store komet i langrennssporet. Ytre Enebakk-jenta viste at hun har kapasitet til å slå verdens beste langrennsløpere, og knallsesongen ble belønnet med en plass på elitelaget. Der får hun trene jevnlig med Marit Bjørgen og co.

– Det er utrolig moro å trene med de beste. På hver eneste trening får du se hvordan du ligger an i forhold til verdens beste skiløpere. Det er motiverende og betryggende å hele tiden vite hvor lista ligger for å nå toppen, sier Weng.

700 timer

Nå starter jobben med å følge opp forrige vinters braksuksess. Weng røper at planen er å øke den årlige treningsmengden mye.

– De siste årene har jeg ligget på 600 timer. Egentlig skulle jeg hatt mer, men på grunn av sykdom, mange renn og sånne ting har det ikke blitt mer enn det. Nå skal jeg imidlertid prøve å komme opp i 700, og jeg har planer om at de ekstra øktene skal gå rolig .

Jeg tror denne økningen er nødvendig for å ta et nytt steg. Men jeg øker ikke bare for å øke. Det må jo være kvalitet i de timene, forteller Weng.

Les flere sportssaker her!

Tenker ikke mesterskap

Man kommer ikke utenom at det stilles større forventninger til Weng kommende vinter enn det som var tilfellet i fjor. Det tar langrennsjenta med stor ro.

– Mange forventer sikkert at jeg skal gjøre det bra igjen, men jeg føler ikke så stort press. Jeg tenker ikke på det, sier hun. Fortsetter utviklingen, kan kommende sesong ende med plass i både Tour de Ski og VM.

– Jeg tenker ikke på det nå under oppkjøringen. Det som surrer i hodet mitt er hvordan jeg skal bli en bedre skiløper. Jeg skal bli sterkere, raskere og få bedre kondisjon. Samtidig vet jeg at jeg kjørte elendig nedover forrige sesong. Det er jeg nødt til å gjøre noe med, sier Weng, som endte på en meget sterk 10. plass i verdenscupsammendraget.

Lite ferie

Weng står nå overfor en sommer med mye trening. For hun kommer ikke til å slappe av når andre ligger på stranden.

– Juli har pleid å være en frimåned, men i år er det samling da. Så det blir ikke mye ferie i sommer. Jeg skal være hjemme og på hytta for å trene, smiler Weng, som har merket at det er noe helt annet å være på elitelaget.

– Treningen er en ting, men det er så mye annet som skjer. Sponsortreff og andre ting fyller opp dagene. Det er uvant å skulle være med på så mye, men samtidig er det jo moro også, avslutter turboen fra Ytre Enebakk.

Si din mening i kommentarfeltet under!