Ekeberg: Drivs J97-lag har imponert før i Norway Cup. For to år siden tok de bronse. I år sølv, men de var meget nære gullet. Finalelagene Driv og Røa var helt jevne. Ingen av dem klarte å få hull på byllen. Det måtte en straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner, og det blir i stor grad tilfeldigheter. Det endte med Røa-seier.

SE flere bilder fra finalen her

– Innsats hele veien

Driv-trener Helge Mehl var ikke skuffet etter kampen. Det er tross alt en prestasjon å komme helt til finalen. Ikke minst er det også en skikkelig begivenhet, med direktesendt TV-kamp og det hele.

– Nei. Dette er stort. Vi har ikke lov til å være lei oss. Vi hadde sjansen, vi kunne gripe den, men slik er det, sa treneren etter kampslutt.

Han er sikker på at også jentene rister av seg skuffelsen raskt og sier følgende på spørsmål om hvorfor laget presterer så godt:

– Vi har en gjeng med fantastiske jenter. Det er innsats, hele veien, sier han.

Uvant

Laget spiller normalt 11-er fotball. Da blir det ganske annerledes med både banestørrelse, posisjoner og spill uten offside.

–  Dette er egentlig helt uvant for oss, forklarer Mehl.

For var det en som fant det hele ekstra uvant var det keeper Ane Ødegården Sandvik. Riktignok er hun håndballkeeper, men på Drivs fotball-lag er hun normalt å finne på backen. Like fullt, det var ikke lett å se at hun har minimalt med erfaring som keeper på fotballbanen. Sandvik hadde et par kjemperedninger og hadde sin del av æren for at laget holdt nullen.

Driv-treneren fremhevet også sin keepervikar spesielt etter kampen.

– Hun har hoppet inn og gjort en helt formidabel innsats i turneringen, sier Mehl.

Sandvik selv var litt skuffet over finaletapet rett etter kampslutt, men regnet med at det ville gå raskt over.

– Det var så nære seier, men når jeg legger meg i kveld tenker jeg nok at dette var veldig bra, sier hun om sølvet.

Stort med finale

Kaptein på Driv, Madelene Mikalsen (15), var imponert over eget lags prestasjon.

– Det var litt surt med tap, men jeg er veldig stolt også, vi spiller jo normalt 11-er fotball. Det er stort å komme helt til finalen, sier hun.

– Hvorfor er dere så gode?

– Vi har lurt litt på det selv, for vi er ikke så flinke til å trene, ler Madelene og fortsetter:
– Vi spiller bra sammen og har et veldig godt samhold i laget. Det hjelper veldig mye, sier hun.

Alle gode ting...

Driv-laget tok bronse i 2011, og nå sølv i 2013. Det er vel naturlig at jentene returnerer for å vinne valøren de mangler?

– Vi får prøve, smiler Madelene Mikalsen.