Til minne om Tidemann

Rådmann Nils Schaug (til venstre), Keith Brown og Hallvard Brevig i skogeierlaget i Enebakk er glad for å videreføre julegransendingen til engelske Caistor. ALLE FOTO: LARS NORSTED

Rådmann Nils Schaug (til venstre), Keith Brown og Hallvard Brevig i skogeierlaget i Enebakk er glad for å videreføre julegransendingen til engelske Caistor. ALLE FOTO: LARS NORSTED

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I to år var Enebakk-ordfører Tore Tidemann primus motor for at den lille engelske byen Caistor skulle få julegran fra Enebakks skoger. Årets tre blir utstyrt med en spesiell minneplakett om den avdøde ordføreren.

DEL

ENEBAKK: – Tore skulle nok gjerne ha vært her nå, sier rådmann Nils Schaug.
– Det var en ren tilfeldighet at Tidemann dumpet borti selskapet som forærer treet til den lille byen. Han ble spurt om Enebakk kunne selge en stor julegran. Nei, svarte Tore. Det skal dere få hvert år fremover hvis dere vil det, forteller rådmannen.
Treet blir en spesiell heder til den avholdte ordføreren som døde tidligere i år.
– Treet vil bli utstyrt med en spesiell minneplakett, forteller Nils Schaug.

Skogeierne overtar.

Rådmannen var aldri i tvil om at den ferske tradisjonen skulle videreføres.
– Vi tok kontakt med Enebakk skogeierlag og de sa med en gang ja til å hjelpe oss.
– Vi ville bidra og stilte opp med en gang. I lang tid har vi lett etter et egnet tre. Kommunen har sendt bilder til England over alternative juletre og valget falt på denne granen vil har felt i dag, forteller Hallvard Brevig.

Stor hendelse.

– Å få eget juletre fra Norge er en stor hendelse i den lille engelske middelalderbyen. Treet skal settes opp i Caistor førstkommende lørdag. En uke tennes treet. De fleste av de 3-4000 innbyggerne deltar. De kjøper seg små trær som de tenner selv under arrangementet, forteller rådmann Schaug.
Lastebileier Jan Berger fra Enebakk fikk lesset opp det snaue 15 meter høye treet på bilen sin. Julegranen blir nå fraktet til Brevik i Telemark hvor det blir sendt sammen med granen som skal stå på Trafalgar Square med båt til England.
Granen ble felt på Søndre Brevig gård ved Tømt lørdag formiddag.
Og Keith Brown som skal sørge for at treet kommer frem var fornøyd.
– Det er et meget vakkert tre, sier engelskmannen.


Artikkeltags