ÅS: Robin Pedersen Saltvik er krystallklar. Det er tirsdag ettermiddag og premiere på Enkeljympa i Ås arbeidskirke. Ildsjelene fra Friskis & Svettis Oppegård er hos naboen i sør for å dra i gang tiltaket der også. Oppegård-foreningen har hatt Enkeljympa i flere år, med stor suksess.

– Dette blir bra, sier Terje Jacobsen i Friskis & Svettis Oppegård.

– Det blir veldig moro å trene to ganger i uken, sier Robin Pedersen Saltvik.

Han har onsdag som favorittdag og stortrives med trening. Derfor vil han gjerne gå opp til dobbel dose nå som det er blitt Enkeljympa i Ås også.

Bildeserie

Enkeljympa i Ås

For hele kroppen

Enkeljympa er trening til musikk tilrettelagt for ungdom og voksne med utviklingshemming.

Enkeljympa er trening for hele kroppen med enkle bevegelser og masse energi. Enkeljympa henvender seg først og fremst til ungdom og voksne med utviklingshemming – en bred målgruppe der alle har ulike behov og forutsetninger. Alle deltar ut fra egne forutsetninger.

– Det er alltid spennende med et nytt tilbud. Vi har fått gode tilbakemeldinger, sier Gitte Lise Olsen, som er glad for å være i gang med Enkeljympa også i Ås.

Det er et tilbud flere ha etterlyst.

Godt samarbeid

Enkeljympa finnes både i Oppegård og mange andre steder i landet.

– Vi har svømming, boccia og curling, men vi har ikke noen fysisk aktivitet for akkurat denne gruppen fra før. Så vi tok kontakt med Friskis & Svettis Oppegård og tenkte at vi måtte kunne samarbeide. De står for treneren og den fysiske gjennomføringen, mens Ås Delta står for leie av lokale og den organisatoriske biten rundt. Dette er tydeligvis et etterlengtet tilbud. Vi har fått mange henvendelser, sier Gitte Lise Olsen.

Hver tirsdag kl. 17.00-18.00 er det trening i Ås arbeidskirke. Det er bare å møte opp.

I Enkeljympa gjør du bevegelser som trener styrke, kondisjon, bevegelighet, kroppsbevissthet, holdning og balanse.