ØSTFOLDBANEN: Mandag ettermiddag sporet et tog av rett ved Moss stasjon. Det førte til innstillinger på Østfoldbanen mellom Moss og Kambo. Det førte til forsinkelser.

Tirsdag morgen var enkelte innsatstog innstilt på grunn av avsporingen. For lokaltog ble det satt opp buss mellom Moss og Kambo, melder Bane Nor.

Ved 07-tiden opplyste Bane Nor at sporet ble betydelig ødelagt i avsporingen. De jobbet fortsatt med reparering av skinnegang, og håpet å få åpnet et nytt spor i løpet av tidlig formiddag. Ved 11-tiden er altså togsettet på plass på skinnegangen igjen, og trafikken går tilnærmet som normalt.

Spor 1 og 2 på Moss stasjon er åpnet for trafikk, mens spor 3 er sperret inntil videre.

Lokaltoget fra Oslo sporet av

Vitner forteller at det skal være lokaltoget fra Oslo som sporet av og at det skal være en av de forreste vognene som sporet av.

Naboer til Moss stasjon forteller til Moss Avis at de trodde toget hadde kjørt inn i huset deres.

– Det ristet bra, ja, men det ser ikke så dramatisk ut. Men det vil nok ta tid å få vogna tilbake på skinnene. Og det kan se ut som om skinnene er vridd, sier en nabo Moss Avis har snakket med.

– Regn med store forsinkelser

Det var lokaltoget fra Oslo som skulle vært på Moss stasjon ved 15:10-tiden som sporet av mandag.

Pressevakt i Bane NOR, Dag Svinsås, sier til Moss Avis at det ikke er rapportert om personskader etter avsporingen.

– Tre av vognene kom helt fram til perrongen og vi fikk folk ut der. Men spor 2 og 3 er stengt ut driftsdagen. Spor 1 er operativt, men reisende må regne med forsinkelser og innstillinger, sier pressevakt Svinsås.

Han sier reisende må orientere seg via Bane Nors nettsider og NSB og at det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til avsporingen.

TIDKREVENDE: Det var de fremste vognene som sporet av. Bane NOR sier de vil bruke dagen på å få toget på skinner igjen.

Buss for tog

Pressevakt i NSB, Nina Hauge Schage, sier toget, som var et enkelt togsett med fem vogner, skal ha hatt svært lav fart under avsporingen og at det ikke skal ha vært noe dramatikk.

– Det skal ikke ha vært mer enn 15–20 passasjerer i hele togsettet da det sporet av. De skal ha kommet seg rolig og greit av på plattformen på Moss stasjon, sier Hauge Scahge. Hun oppfordrer reisende som skal fra Moss stasjon i løpet av ettermiddagen og kvelden 2. påskedag om å møte opp på stasjonen til vanlig tid. Halden-togene fra spor 1 skal gå som normalt, men det er buss for tog mellom Moss og Kambo for L21, lokaltoget, og her vil det kunne bli forsinkelser.