SKI: Strikkebutikken Nøstet Mitt på Ski storsenter har fått inn mange varme ullplagg.

– Vi har eiere som har bekjentskaper i Tyrkia, sier butikksjef Madelaine Chaba.

Datteren til sjefen satt ved middagsbordet og spurte hva de kunne gjøre etter jordskjelvkatastrofen. De skal reise ned til Tyrkia uansett 17. februar, en tur som var booket inn for en stund siden, lenge før jordskjelvet.

Fire kofferter på tre timer

Svaret ble varme klær.

– Vi tenkte «Vi fyller noen kofferter med ull og strikkede plagg». Nå er det blitt mye mer enn noen kofferter. Bare vi har fått inn fire kofferter med ullklær i dag (torsdag kl. 13.00). Det er ganske utrolig, sier Madelaine Chaba.

Da vi var på besøk, hadde senteret bare hatt åpent i to og en halv time.

– Vi drømte om å få fylt den barnevognen vi har i butikken med ullplagg. Den har vi fylt fire ganger i dag, så det er veldig gøy. Det blir spennende å se, sier hun.

11 kuldegrader

Onsdag la Nøstet Mitt ut en post på sosiale medier om at de samler inn alle former for strikkeplagg til befolkningen som er rammet i Tyrkia.

Det er real norsk vinter i de jordskjelvrammede områdene med snø på bakken og 11 kuldegrader.

– Fra Alanya går det trailerlass på trailerlass til områdene som er rammet. Det er syv-åtte timer i bil fra Alanya til stedene som er noe rammet og så ligger området som er mest rammet enda lenger øst mot Syria, sier Madelaine Chaba.

Sokker, luer og gensere

Har du noe liggende, eller kanskje du rekker å strikke noe i full fart? De jordskjelvrammede trenger sokker, votter, luer, gensere, jakker, tepper og halser. Du kan levere ditt varmende bidrag i alle kjedens butikker.

– Den tyrkiske ambassaden har satt opp et fly som går i morgen (fredag 10.) Vi prøver å få med det første lasset der for å få det ned så fort som mulig, sier Madelaine Chaba.

Mye ull på vei

Engasjementet er stort, og ordet sprer om seg:

– I Bergen var det en som tok opp tråden da vi la det ut onsdag kveld, og de samler inn for oss, fra Bergen, og sender det nedover. Det er ganske utrolig. Nå blir det mye ull til Tyrkia, sier hun.

Skulle du ikke rekke å strikke helt ferdig før flyet går 17. februar, er det planlagt oppsamling på Grønland i Oslo.

– Vi har kunder som har sagt «Jeg kommer tilbake med mer». Det er vi takknemlige for. De sitter bare med akrylgarn og bomullsgarn. Det har omtrent ikke ullgarn der nede. Her har vi fått inn ullklær til mange mennesker, sier Madelaine Chaba.

Alle størrelser er varmt velkommen, alt fra nyfødte til voksne mennesker.

– Vi trenger absolutt alt, sier hun.