Tryllefløytene lyste opp Greverud kirke

Årets Lucia: Martine Aurora Andersen gikk først i Luciatoget opp kirkegulvet på lørdag, og imponerte stort med sin stemme. Hun sang flere nummer som solist.ALLE FOTO: Eskild Gausemel Berge

Årets Lucia: Martine Aurora Andersen gikk først i Luciatoget opp kirkegulvet på lørdag, og imponerte stort med sin stemme. Hun sang flere nummer som solist.ALLE FOTO: Eskild Gausemel Berge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

GREVERUD: Svart senket natten seg, i både stall og stuer på lørdag. Men i Greverud kirke var det ikke så mørkt som noen vil ha det til på Luciadagen.

Den årlige Luciakonserten til Ensemblet Tryllefløytene lyste opp kvelden med levende lys og fylte kirken med stemningsfull og vakker sang.

En kirke fullsatt av tilhørere i alle aldre var til stede for å få med seg den vakre konserten.

Konsertene har vært holdt siden 1993, og årets konsert var dermed den 21. Luciakonserten i rekken.

Luciatog og Lussekatter

Lørdagens konsert ble åpnet av et Luciatog som sakte, men sikkert gikk opp mot scenen.
Imens de på vakkert vis fremførte den velkjente sangen «Sankta Lucia», delte de tradisjon tro også ut Lussekatter til publikum under Luciatoget.


Etter noen fremføringer kom andre del av Tryllefløytenes ensemble gående opp i kirkerommet mellom stolradene.

Blandingsrepertoar

Årets repertoar var en fin blanding av tradisjonelle, klassiske julesanger som «Jeg synger julekvad», «White Christmas» og «Ave Verum».
 

I tillegg var det litt mer moderne og friske innslag som «Joy to the World» og «It's beginning to look a lot like Christmas» på programmet.

– Helt utrolig

Gerd Karlsen var mektig imponert over Trylleføytene etter konserten, og lover å komme tilbake neste år.
 

– Konserten er jo helt utrolig, også så vakker. Alt er så stemningsfullt og vakkert. Du får nesten litt gåsehud når de fyller kirkerommet med sangen, sier Karlsen.

Konserten ble avsluttet med allsang til «Deilig er jorden» og ønsker om en fredfull jul.

Artikkeltags