Gå til sidens hovedinnhold

Er du også spent? I kveld får du vite hva Tønnes og de andre politikerne bestemmer seg for – følg med fra kl. 19

Østlandets Blad oppdaterer deg kontinuerlig på kveldens spennende kommunestyremøte, hvor smitteverntiltakene for Nordre Follo er et av temaene. Følg med fra kl. 19.00.

Tidligere denne uken bestemte regjeringen seg for å oppheve de strenge ekstratiltakene som ble innført i en rekke kommuner på Østlandet i forbindelse med mutantutbruddene i Nordre Follo. Opphevingen skjer ved midnatt natt til torsdag 18. februar. Dermed blir det opp til kommunene å bestemme tiltaksnivået framover.

– Situasjonen i Oslo, Nordre Follo, Halden og de omkringliggende kommunene er nå så oversiktlig at regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens ukentlige pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Vi har besluttet å oppheve tiltakene på Østlandet som opphører natt til torsdag. De nåværende tiltakene gjelder til og med 17. februar. Unntaket er Hvaler og Fredrikstad som behøver bedre tid for å fatte lokale vedtak, sa Høie.

Men, det er et "men"

Men det betyr ikke likevel at politikerne i Nordre Follo følger etter regjeringen, for dersom de lokale tiltakene bestemmes å bli strengere og ønskes strengere, står lokalpolitikerne i posjsjon til å fortsatt holde kjøpesetre stengt og ølkranene sperrret. Eller annet de måtte bestemme seg for.

Dette kan du følge live i kveld fra klokken 19.00, og Øslandets Blad vil oppdatere deg kontiuerlig med saker som forteller deg alt du trenger å vite.

Du kan lese mer om sakene Østlandets Blad har skrevet i forkant av møtet ved å følge disse lenkene:

Les også

Forbereder seg på full gjenåpning torsdag: – Vi ber alle være klare

Les også

– Det ville vært veldig hyggelig om vi kunne åpne igjen nå

Les også

Dette er siste nytt om koronasituasjonen i Follo

Kommentarer til denne saken