Et hus er et ansikt - Eva Harr stiller ut i Kolben

STILLER UT: Eva Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet 31. august til 17. september. Her ser vi henne ved litografiet "Håp", som er blant bildene på utstillingen. - Lysets skiftninger og landskapet i nord er viktige inspirasjonskilder, sier hun.

STILLER UT: Eva Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet 31. august til 17. september. Her ser vi henne ved litografiet "Håp", som er blant bildene på utstillingen. - Lysets skiftninger og landskapet i nord er viktige inspirasjonskilder, sier hun. Foto:

Av

Er du glad i stemningsfulle bilder med gamle hus og vakker natur kan du oppleve dette i Bibliotekgalleriet i Kolben på Kolbotn frem til 16. september. Der arrangerer Oppegård kunstforening salgsutstilling med den kjente kunstneren Eva Harr.

DEL

KOLBOTN: - Min billedfortelling handler om tilstander og stemninger, lys og mørke. Et indre landskap fylt av symboler og detaljer fra det nordlige landskapet. Et hus er et ansikt og kanskje det tryggeste vi vet, spesielt når vi kaller det et HJEM, skriver kunstneren i sitt Artist Statement.

Utstillingen "Landskap i uroens tid" omfatter både grafikk og maleri. Bildene formidler ofte det varme aftenlyset, eller en nordnorsk nattstemning. Landskapene er rolige rammer for gamle hus. Eva Harr er glad for at vi nå begynner å få en ny bevissthet rundt vern av gamle bygninger og kulturlandskapet.

FLOTT: "Over jorden II" er ett av Eva Harrs vakre landskap du kan oppleve på utstillingen "Landskap i uroens tid" i Bibliotekgalleriet i Kolben.

FLOTT: "Over jorden II" er ett av Eva Harrs vakre landskap du kan oppleve på utstillingen "Landskap i uroens tid" i Bibliotekgalleriet i Kolben.

Uroen i tiden

Bildene hennes er også en svar på den uro som preger vår tid. Og ikke minst klimaendringene som truer naturen. - Dette preger mitt blikk og er underliggende i valg av motiv. Samtidig er lysets skiftninger og landskapet i nord veldig viktige inspirasjonskilder.

Eva Harr har bodd i Oslo i rundt femti år, og hun maler den nordnorske naturen like gjerne der som i Nord-Norge. - Min avstand til dette landskapet har skapt en annen form for nærhet til den nordlige landsdelen og en større bevissthet rundt min kulturtilhørighet.

Utstillingen i Bibliotekgalleriet i Kolben åpner står til 16. september.

Artikkeltags