Gå til sidens hovedinnhold

Et steg i riktig retning

Søndag, den 10. oktober var det verdensdagen for psykisk helse. Bare dager før, fikk Senterungdommen og AUF gjennom flere helseløft for psykisk helse, gjennom Hurdalsplattformen. Denne politiske plattformen skal være med å bidra til at skolehelsetjenesten styrkes og at det skal bli gratis hjelp for pasienter til og med 25 år, gjennom offentlig psykisk helsehjelp. Dette er et stort fremskritt i norsk psykisk helsevern!

Psykisk helse er med på å bidra til å sikre god livskvalitet. Dermed er noe av det viktigste vi kan gjøre, å legge til rette for at de som trenger hjelp, skal få nettopp det. Senterungdommen er svært opptatt av, og ønsker å være med på å belyse viktigheten av psykisk helse. Det gjør at vi er stolte og ekstra fornøyde med det løftet vi nå har fått til, sammen med AUF.

Ikke alle kan heve stemmen. Vi har ikke samme grunnlaget til å si ifra. For noen, kan det være en evig kamp å bli hørt. Andre blir ikke hørt. Heller makter ikke alle å gå ut av døren. Det er individuelt og det er personlig, hva som er vanskelig for hver enkelt. Det er derfor uhyre viktig, at psykiske helse blir prioritert på et tidlig stadig. Det skal ikke komme ned til økonomi eller muligheter. Heller skal det komme ned til hjelp der du er, og alle som trenger det, skal få noen å prate med. Man skal få den hjelpen som trengs, når det trengs. Dette legger vi i Senterungdommen opp til, ved å ha fått igjennom en opptrappingsplan som skal styrke tilbudene både i kommuner og i sykehus, med særlig satsning på barne og ungdomspsykiatrien.

Det skal også investeres mer i digital ungdomshelse! Digitalisering var en nødvendighet da Covid-19 rammet Norge. En hel nasjon ble påvirket, og samfunn rundt om ble stengt ned. Digital helsehjelp var en nødvendighet, når alle måtte være inne og fysisk helsehjelp var umulig å komme frem til. Da er det godt å vite, at vi nå skal satse på digital hjelp! På denne måten vil det psykiske helseapparatet være rundt oss hele tiden! Det blir en trygghet for alle, å vite at vi kan få hjelp når og hvor vi trenger det! Senterungdommen skal fortsette sitt gode arbeid for god psykisk helse.

Vi skal ikke gi oss, før alle får den hjelpen de fortjener!øndag, den 10.oktober, var det verdensdagen for psykisk helse. Bare dager før, fikk Senterungdommen og AUF gjennom flere helseløft for psykisk helse, gjennom Hurdalsplattformen. Denne politiske plattformen skal være med å bidra til at skolehelsetjenesten styrkes og at det skal bli gratis hjelp for pasienter til og med 25 år, gjennom offentlig psykisk helsehjelp. Dette er et stort fremskritt i norsk psykisk helsevern!

Psykisk helse er med på å bidra til å sikre god livskvalitet. Dermed er noe av det viktigste vi kan gjøre, å legge til rette for at de som trenger hjelp, skal få nettopp det. Senterungdommen er svært opptatt av, og ønsker å være med på å belyse viktigheten av psykisk helse. Det gjør at vi er stolte og ekstra fornøyde med det løftet vi nå har fått til, sammen med AUF.

Ikke alle kan heve stemmen. Vi har ikke samme grunnlaget til å si ifra. For noen, kan det være en evig kamp å bli hørt. Andre blir ikke hørt. Heller makter ikke alle å gå ut av døren. Det er individuelt og det er personlig, hva som er vanskelig for hver enkelt. Det er derfor uhyre viktig, at psykiske helse blir prioritert på et tidlig stadig.

Det skal ikke komme ned til økonomi eller muligheter. Heller skal det komme ned til hjelp der du er, og alle som trenger det, skal få noen å prate med. Man skal få den hjelpen som trengs, når det trengs. Dette legger vi i Senterungdommen opp til, ved å ha fått igjennom en opptrappingsplan som skal styrke tilbudene både i kommuner og i sykehus, med særlig satsning på barne og ungdomspsykiatrien.

Det skal også investeres mer i digital ungdomshelse! Digitalisering var en nødvendighet da Covid-19 rammet Norge. En hel nasjon ble påvirket, og samfunn rundt om ble stengt ned. Digital helsehjelp var en nødvendighet, når alle måtte være inne og fysisk helsehjelp var umulig å komme frem til. Da er det godt å vite, at vi nå skal satse på digital hjelp!

På denne måten vil det psykiske helseapparatet være rundt oss hele tiden! Det blir en trygghet for alle, å vite at vi kan få hjelp når og hvor vi trenger det! Senterungdommen skal fortsette sitt gode arbeid for god psykisk helse. Vi skal ikke gi oss, før alle får den hjelpen de fortjener!

Kommentarer til denne saken