En eventyrlig jubileumsfestival

Artikkelen er over 1 år gammel

I år ble Eventyrfestivalen på Kolbotn arrangert for 20. gang. Ifølge arrangøren, er det mer populært enn noen gang.

DEL

KOLBOTN: Det krydde av mennesker ute på Kolbotn Torg og inne i Kolben. Eventyrfestivalen ble arranger for 20. året på rad denne helgen.

Cirka 40 boder ute på torget, representerte både lag og foreninger fra Oppegård og andre deler av Follo. Dette er flere enn tidligere år.

Rekord i løypa

Festivalen startet opp med Eventyrstien fredag ettermiddag.

– Det var mellom 1500 og 2000 mennesker som tok turen gjennom eventyrløypen. Det tror jeg må være rekord, sier Lone Schrøder i arrangementskomiteen.

På spørsmål om 20. års jubileet ble feiret på noen måte, var svaret følgende.

– Det er ingen spesiell markering av at vi har holdt på i 20 år. Dette er i seg selv en supertradisjonell festival, som ikke trenger noen store overraskelser, sa Schrøder.

Rulleski for 1. gang

En av flere aktiviteter som både små og store kunne prøve seg på, var rulleski. Oppegård IL langrenn, stilte med både erfarne skiløpere og rulleski til utlån.

– Det har vært en del folk innom allerede. Det fleste synes nok det er litt vanskelig, men det er bare gøy med litt utfordringer, sa Marie Rød fra skigruppen.

Tuva Røysland var en av mange som forsøkte rulleski for første gang.

– Dette var gøy, var hennes umiddelbare kommentar.

Også Kolbotn Malerklubb deltok med en stand. Noe de for øvrig har gjort alle de 19 foregående årene. Der fikk alle som ville, prøve kunsten. Klubben stilte med malerkoster, akrylmaling og blanke ark.

– Jeg maler meg selv, sa syv år gamle Benedikte Klavina (7), med et stort smil om munnen.

Solgte barnelekene

Anine og Martine Johnsen, hadde sin egen plass på torget. De representerte ingen forening eller klubb, bare seg selv.

– Hva er det dere selger?

– Alle leken våre som vi brukte som barn. Vi hadde flere store sekker med leker som bare sto der. Vi tenkte vi kunne selge det videre til andre som kunne ha glede av det, sier Anine.

Videre forklare søstrene at de hadde brukt lang tid på å velge ut hva de kunne kvitte seg med.

– Det var ikke helt enkelt, sa de i kor.

Fantastisk dugnad

Inne i Kolben, var det også flere arrangementer. Eventyr ble lest opp. Noe som gledet både de minste, men også foreldre og besteforeldre, I tillegg var det før, før, førpremière på deler av stykket som Scenario skal sette opp til jul.

Publikum fikk en bitte liten forsmak på musikalversjonen av «A Christmas Carol», skrevet av Charles Dickens.

På utescenen rett nedenfor biblioteket, ble det fremført variert scenekunst.

– Eventyrfestivalen hadde ikke vært mulig å gjennomføre, hadde det ikke vært for alle de frivillige organisasjonene. De har drevet en fantastisk dugnad, sa Schrøder.

Artikkeltags