Hvem stjeler kart og skilt rundt Polle?

HENGTE OPP NYTT: Etter at metallkartet forsvant for noen dager siden, har Freddy Øien fra Ås turlag hengt opp et midlertidig kart på infotavla. Andre oppslag har fått henge i fred.

HENGTE OPP NYTT: Etter at metallkartet forsvant for noen dager siden, har Freddy Øien fra Ås turlag hengt opp et midlertidig kart på infotavla. Andre oppslag har fått henge i fred. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et metallkart som var hengt opp på infotavla ned til Pollevann, er skrudd ned og forsvunnet. Å erstatte det stjålne kartet vil koste Ås turlag tusen kroner.

DEL

NORDBY: Hærverket går ikke bare ut over midlene til Ås turlag.

– For oss som frivillige er dette demotiverende. Det gjør noe med følelsen av fellesskap å bli motarbeidet på denne måten, understreker Freddy Øien.

LES OGSÅ: Nå skal skiltene vise vei for turfolket inn i Fålemarka

Fire laminerte og ett metallkart er borte

Ås turlag har lagt ned en formidabel innsats for å gjøre Fålemarka kjent for flere. Stier er ryddet og opparbeidet, 40 skilt er satt opp og det er laget et eget hefte som forteller om Fålemarka i tekst, bilder og kart. Det samme kartet ble laminert og hengt opp på infotavla ved sandgropa i fjor høst. Det forsvant. Øien hengte opp nytt. Kartet ble borte.

– Og jeg hengte opp nytt fordi jeg tenkte at det er turgjengere som har trengt et ekstra kart. Men toppen er nådd når noen nå har tatt ned et metallkart som var skrudd opp med åtte millimeter hoder på skruene. Vedkommende må ha sett kartet, gått hjem og hentet verktøy og kommer tilbake for å skru det ned. Dette er en helt annen form for hærverk, konstaterer Freddy Øien oppgitt.

Freddy Øien, Ås turlag

Freddy Øien, Ås turlag Foto:

Metallkartet ble skrudd opp i mai. Det har fått henge i fred i nesten to måneder før det forsvant en gang denne uka.

Å erstatte metallkartet med et nytt vil koste Ås turlag rundt tusen kroner. Men det skal erstattes. Hvis kartet blir fjernet, blir turlaget nødt til å politianmelde hærverket.

LES OGSÅ: Fålemarka har fått eget turhefte

Naturreservat-skilt ble kastet i Pollevannet

Tirsdag var Freddy Øien i kontakt med grunneieren, som kunne fortelle at dette ikke er noe nytt problem i Polle-området.

Freddy Øien, Ås turlag

Freddy Øien, Ås turlag Foto:

– Skilt som er blitt satt opp for å markere grensen til naturreservatet, er også blitt fjernet. Skiltene har blitt kastet i Pollevann, der de kom for dagen under dykking, forteller Øien.

Tirsdag var han tilbake for å slå gress og brennesle rundt oppslagstavla. Samtidig satte han opp et nytt, laminert kart som en midlertidig løsning frem til nytt metallkart er bestilt og på plass. Nå ber han folk som ferdes i området, om å holde et øye med kartet og si fra hvis det skulle forsvinne igjen.

Artikkeltags