Gå til sidens hovedinnhold

Familiekirken håper på storinnrykk under sommerkonferansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Sommerkonferansen til Familiekirken skal fylle Langhushallen med Guds ord i fire dager til ende.

LANGHUS: Pastorparet Maryann og Egon Davidsen gleder seg stort til Familiekirkens første sommerkonferanse i Follo. De har lang bakgrunn som misjonærer, mens dette er fjerde året med Familiekirken i Follo.

Vanligvis foregår møtene i Ås kulturhus.

– Vi har samlet mellom 250 og 300 personer i Ås kulturhus eller i leid lokale i Ski, så vi håper dette kan bli enda større. Det blir spennende å se, sier Maryann Davidsen.

Sommerkonferansen foregår et hakk mer sentralt med enda kortere vei fra Oslo. Stor parkeringsplass og hyppig kollektivtransport både til og fra Oslo og mellom Drøbak og Bøleråsen gjør det lett å ta seg til konferansen.

Humor og sprell

Onsdag kveld er det åpningsmøte.

– Det blir noe for enhver smak under disse dagene. Vi legger opp til møter for de voksne hver dag og kveld. Det blir full pakke med mye musikk, prekener og allting. Og så har vi en fantastisk barnepastor som er så dyktig og har hjerte for barn at vi tenkte vi skulle kjøre fra 12.00 til 16.30 for barna, sier Maryann Davidsen.

«Himmelliv» er beregnet på barn i alderen 4-12 år. Det blir fullt tempo med leker, konkurranser, aktiviteter og Jesus-fokuserte møter med humor og sprell. Hoppeslott, klovner, innebandy og grilling hører med.

- Godt tilbud for barna

– Vi håper det skal trekke en del barnefamilier og at folk skal få øynene opp for at Familiekirken har et godt tilbud for barna, sier Maryann Davidsen.

Kafeen er inne i Stil Arena, mens selve konferansen foregår inne i Langhushallen.

– Vi har barnemøter av to anledninger; for at de skal bli møtt av Gud, men også for at de voksne skal få litt ro og kunne sette seg ned. Vi lever i en travel hverdag, så folk får tid til å sette seg ned på møtene våre, sier Egon Davidsen.

Pastorparet setter stor pris på det gode samarbeidet med Ski kommune for å få låne hallene til arrangementet.

11 voksenmøter

I alt er det 11 voksenmøter under den travle uken i Langhushallen.

– Vi føler oss fortrolige med at vi er misjonærer her i Follo. Vi er pastorer og misjonærer og har tro på området. Vi har tro på at vi skal få se et skikkelig åndelig gjennombrudd i området. Vi opplever at interessen er økende fra kampanje til kampanje, og det synes vi er veldig spennende, sier Egon Davidsen.

– Alle møtene er myntet på at folk skal komme nærmere Gud, komme nærmere Hans ord og høre evangeliet. Vi tror kanskje at vi har hørt evangeliet til vi ikke trenger å høre mer, men vi opplever at det er en ny generasjon i dag som ikke kjenner Bibelen så godt og trenger å høre det friske, gode evangeliet. Og i Follo har det tradisjonelt vært lite av arrangementer som dette. Det finnes både pinsemenigheter, frikirker, misjonskirker og lutherske kirker her, men det er ingen av dem som er overfylt til vanlig, hvis vi skal være ærlige. Så det er bruk for en oppvåkning og gjenoppdaging av hvem Jesus er og hva Gud har for oss i dag. Jeg tror det blir en skikkelig god opplevelse for 2017-generasjonen, sier Egon Davidsen.

Ber for syke

Og ja, alle predikantene som er i sving denne uken, ber for syke.

– Om du ønsker å bli helbredet fra en sykdom, enten en kronisk sykdom eller bare en plage, oppfordrer vi deg til å komme. Alle predikantene vi har, ber for syke. Vi garanterer aldri noe, men har stor forventning til at Gud skal gjøre det Han har sagt i sitt ord, sier Egon Davidsen.

Både Jørn Strand, Marie Hognestad, Teresia Wairimu, Anders Skarpsno, Jennifer Mirembe, Inge Røysland, Stefan Salmonsson og Jan Halvorsen tar turen til Langhushallen i løpet av uken.

– På lørdag skal vi ha misjonsdag. På formiddagen får vi besøk fra India med noen av dem vi arbeider med der. Det blir flere stands under konferansen, blant annet Maritastiftelsen og Norge i Dag. Fair Share, et nystartet og Follo-basert initiativ i forhold til nødhjelp, har også stand, sier Maryann Davidsen.

Kommentarer til denne saken