FOLLO: På tampen av helga og de neste dagene er det meldt store mengder snø i denne delen av landet. Så store menger at Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel som gjelder helt fra kvelden søndag 12. mars til tirsdag morgen 14. mars. Også tirsdag kveld er det varslet snø.

Snø

Ifølge varselet er det ventet et sted mellom 10-20 cm snø, lokalt opp mot 25 cm, i Agder og på Østlandet sør for Mjøsa. På kysten og i ytre strøk vil nedbøren etter hvert gå over til regn.

Ifølge vakthavende meteorolog Ingri Halland Soldal ved Meteorologisk institutt, ligger det per nå an til å komme rundt 10-20 cm med snø i Follo i perioden. Når det gjelder overgang til regn, er det fremst lenger sør, i Agder-traktene.

– I området her ser det ut til at det holder seg på minussiden hele veien, så jeg tror alt blir snø, sier hun.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologene anbefaler at man beregner noe ekstra tid til transport og kjøring, bruker riktige dekk og kjører etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Lokalt kan snøværet medfører vanskelige kjøreforhold, og noen reiser må man være forberedt på at kan ta lenger tid enn normalt.

Samtidig er det meldt store temperatursvingninger i Follo. Mens det er varslet minus tolv grader både lørdag og søndag morgen i Ski, er det ventet en plussgrad på ettermiddagen begge dagene. Mandag ser ut til å bli helt blå. Tirsdag er det varslet makstemperatur på fire plussgrader og minimumstemperatur på minus to.