Færre barn på Åsgård skole

Lokale 110 meter fra Ås stasjon, stått tomt i månedsvis.

Lokale 110 meter fra Ås stasjon, stått tomt i månedsvis. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Troen på dobbelt så mange barn på Åsgård skole i fremtid, ført til vedtak om fire klasser på hvert trinn. Men selv om det blir dobling av befolkningen, blir det trolig nedgang i antall barn. Fødslene stuper og vil fortsette å stupe, spesielt der nye boliger enten er uten bakkekontakt eller i skyggenes dal, slik som i Ås sentralområdet.

Det er ikke trivelig å få barn med økende spenninger i verden, økende fare for terror og atomkrig. Færre fødes også på grunn av økende ulikheter og større problemer med å være fattig. Mange fattige er i sin mest fruktbare alder. Jo raskere befolkningsøkning desto mer rotløshet. I beste fall tar det 60 år etter at gammel bebyggelse er erstattet av ny, for å får tilbake like godt samhold og trivsel i området.

Ulikhet, rotløshet og mistrivsel er lite gunstig for barn og det å ha barn. Når utbyggere skal tjene seg søkkrike på nye blokker blir det for dyrt for barnefamilier å bo der og næringslokaler blir stående tomme, til skade for nærmiljøet. Det rammer barn og andre svake grupper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken