Gå til sidens hovedinnhold

Færre boligbranner i år - forsikringsbransjen er spent på jula

Likevel er forsikringsbransjen spent på hvordan avlyste julebord og hjemmetid vil slå ut i år.

Tall fra forsikringsselskapet Gjensidige viser at de har utbetalt 278 millioner kroner i brannerstatninger så langt i år. Det er 20 prosent mindre enn i fjor.

– Forklaringen er i hovedsak mindre lyn og færre branner der boliger blir totalskadd. Det er positivt før vi nå går inn i den verste branntiden på året, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Rysstad sier han er spent på hvordan avlyste julebord og mer hjemmetid vil slå ut i år.

– Potensielt vil faren øke når vi er mye hjemme i stedet for å gå ut. Derfor blir det ekstra viktig å tenke på levende lys, bruken av elektriske artikler, hvordan elanlegget er, og hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne, sier han.

Les også

Evy (94) får ikke omsorgsbolig selv om halvparten står tomt: – Det verste nå er å være innestengt hele tiden. Jeg er blitt så nervøs

Lokal enebolig i full fyr

En av brannene om har skjedd i Norge i år, er brannen i et bolighus i Kråkstad, som du kan se bilde av over. Det var mandag 13. juli at en enebolig i Kråkstadveien totalskadet i brann.

Brannen var så kraftig at folk kunne se røyken og kjenne lukten både i Kråkstad og på Langhus. Siden har brannruinene stått, bare skjermet av midlertidige gjerder og politiets sperrebånd.

Du kan lese mer om denne saken ved å trykke her

Les også

I juli ble huset totalskadet i brann - slik ser det ut nå. I oktober skal politikerne avgjøre hva som skjer

Kommentarer til denne saken