Færre spor i bruk på Østfoldbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fortsatt problemer på Østfoldbanen på grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand. Siste beskjed er at neste oppdatering kommer mandag klokken 06.

DEL

ØSTFOLDBANEN: Bane Nor meldte torsdag at det er færre spor i bruk på Østfoldbanen på grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand og togene kjører i kø.

De jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver de på sine nettsider. De skriver videre at de vil komme med ny oppdatering fredag klokken 06. Fredag er det fortsatt problemer.

Til Aftenposten opplyser Bane Nors pressekontakt at feilen skyldes signalproblemer i forbindelse med innføringen av Follobanen, og at det er ekstraavgangene på strekningen som er innstilt. Vys pressekontakt opplyser at det vil være færre tog i ettermiddagsrushet også, skriver Aftenposten.

På nettsidene til Vy i reiseplanleggeren kan man for eksempel se at L2x klokken 15.21 er innstilt. Det samme gjelder innsatstoget klokken 15.58.

Ny status på mandag

Fredag ettermiddag er de samme problemene fortsatt gjeldende og Bane Nor opplyser at neste oppdatering blir mandag morgen klokken 06. De skriver at det er uklart hvor lang tid det vil ta å rette feilen.

– Vi har helgen på oss for å finne og rette feilen, sier pressevakt i Bane Nor Britt-Johanne Wang.

Men hun kan likevel ikke garantere at togene går som normalt fra og med mandag.

I helgen vil man derimot ikke merke feilen, ifølge pressevakten, fordi innsatstogene som er rammet uansett ikke går.

– Det kan være vanskelig å finne en feil i så gamle anlegg som vi har der. Når vi får nytt digital anlegg blir det bedre, inntil da må vi forsøke å vedlikeholde det vi har, sier hun.

Denne feilen kommer kun kort tid etter at togene har stått og reisende har tatt buss for tog i sommer.

– Det er beklagelig. Hadde jeg visst svaret på hvordan det kan skje, hadde jeg fikset det med en gang, sier Wang.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken