To sjåfører anmeldt etter at de nektet å vedta forelegg for å ha kjørt for fort i Kråkstad

LASEKONTROLL I KRÅKSTADVEIEN: Det er ikke første gang UP har laserkontroll ved Tandbergløkka. Bildet er fra en tidligere kontroll.

LASEKONTROLL I KRÅKSTADVEIEN: Det er ikke første gang UP har laserkontroll ved Tandbergløkka. Bildet er fra en tidligere kontroll.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

KRÅKSTAD/ÅS: På Kråkstadveien mellom Ski og Kråkstad er arbeidet med å lage gang- og sykkelvei i full gang. I den forbindelse er fartsgrensen på hele strekningen satt ned til 50 kilometer i timen. Det er både av hensyn til sikkerheten til arbeiderne og fordi deler av veien er innsnevret og smalere enn den skal være.

Ikke alle respekterer den nye fartsgrensen på Kråkstadveien. Andre velger å kjøre Løkenveien for å komme fortere frem.

Onsdag tok UP oppstilling med laser, først i Løkenveien og deretter i Kråkstadveien.

Under laserkontrollen i  Løkenveien ble 15 sjåfører stoppet for å ha kjørt for fort. Én kjørte så fort av sjåføren blir anmeldt for det.

14 av sjåførene fikk muligheten til å gjøre opp for seg gjennom et forenklet forelegg.

To av sjåførene nektet å vedta forelegget de ble presentert for, og blir i stedet anmeldt for å ha kjørt for fort i Løkenveien.

Etter Løkenveien stilte UP seg opp i Kråkstadveien ved Tandbergløkka. I denne laserkontrollen ble 11 kjøretøy målt til for høy hastighet i 50-sonen, og fikk forenklet forelegg for det.

I tillegg fikk fire bilister bot for å ha brukt mobiltelefonen under kjøringen, og en fikk gebyr for å ha kjørt uten bilbelte.

Artikkeltags