Det var forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen ved Ski på grunn av feil på sporveksler søndag. Bane Nor meldte om feilen klokken 16.48.

Ved 19-tiden opplyser Bane Nor at feilen er midlertidig utbedret og at trafikken vil kjøre fra klokken 19.00 med begrenset sporbruk. De melder videre at det jobbes med utbedring av annen sporveksel.

Pressevakt i Bane Nor sa tidligere søndag kveld at de jobbet på og håpet å rette feilen innen mandag morgen.

– De jobber med å rette feilen, og håper at de får det i orden igjen til i morgen tidlig. De venter at det blir mer innstillinger frem til da. De håper å få det i gang til morgenen, men det kunne de ikke si med sikkerhet nå, sa Marianne Henriksen i Bane Nor ved 18-tiden. Da drev de med feilretting av signalfeilen og jobbet videre for at det ikke skulle bli mer feil.

Pressesjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby fortalte ved 18-tiden at de fulgte med på situasjonen.

– Vi følger fortløpende med. Vi har allerede nå begynt å snu tog og lagt en plan sammen med BaneNor om alternativ transport, men hvordan det blir i morgen tidlig, kan vi ikke si nå, sahan.

Han sa de fulgte med på behovet og hadde foreløpig ikke bestilt noen busser.

– Hva vi greier å skaffe av busser eventuelt til morgenrushet, det kan vi ikke si noe om nå, sa han tidligere søndag kveld.

Berørte linjer er altså L2, L21, L22 og R20.