Feilen rettet etter datatrøbbel hos politiet

Politiet hadde IKT-problemer etter planlagt vedlikehold, men mandag kveld er feilen rettet og systemene fungerer som de skal.

DEL

POLITIET: Klokken 13.56 mandag ettermiddag meldte politiet.no at det hadde oppstått IKT-problemer etter planlagt vedlikehold som berørte enkelte av politiets datasystemer. Feilen var avgrenset og lokalisert, og det ble arbeidet med feilretting. Både telefonnummer 02800 og nødnummeret 112 fungerte imidlertid som normalt.

Klokken 16.35 mandag opplyste politiet at systemene fungerer som normalt, men i en midlertidig løsning. Klokken 18.50 rapporterer politiets IKT-tjeneste at feilen er rettet og systemene fungerer.

Etterslep

Ifølge politiet.no var det hovedsakelig to systemer som ble berørt, men begge disse fungerer nå som normalt.

– Det gjaldt datasystemet Basis Løsning (BL), som er politiets straffesakssystem hvor opplysninger og dokumenter i straffesaker registreres. I tillegg gjaldt det Datasystem for utlendings- og flyktningsaker (DUF), som er et elektronisk saksbehandlingssystem som benyttes i utlendingsforvaltningen. Dette berørte først og fremst personer som hadde bestilt time hos politiet for behandling av asylsøknader, melder politiet.no.

Artikkeltags