Gå til sidens hovedinnhold

Felleskjøpet flytter 28 ansatte til Lillestrøm

Artikkelen er over 3 år gammel

Ved Felleskjøpet på Holstad, blir det store omveltninger for 28 ansatte. Kundesenteret skal flyttes til hovedkontoret på Lillestrøm. De ansatte er skuffet.

ÅS: Felleskjøpet har i en tid jobbet med et større omstillingsprosjekt. Der har de sett på ulike funksjoner og hvor det er mest hensiktsmessig at de holder til.

– Omstillingsprosjektet har jobbet med flere alternative løsninger for å møte fremtiden på en best og mer effektiv måte. Vi ønsker å lokalisere kundetjenesten på Lillestrøm for å knytte funksjonen tettere på øvrige forretnings- og støttefunksjoner i selskapet. Hovedkontoret ligger på Lillestrøm og vi fant ut at kundesenteret bør ligge der, sier kommunikasjonssjef i Felleskjøpet, Thomas Skjennald.

Mange bor i Follo

28 ansatte, som til daglig holder til i Ås, vil etter planen få sin nye arbeidsplass på Lillestrøm fra 30. juni i 2018. Det er snakk om sentralbordfunksjonen, salg og kundebehandling. Mange av de ansatte bor i nærhet til Felleskjøpet på Holstad og vil få en ny og lengre reisevei fra sommeren, men over ti av de som skal flytte bor i Indre Østfold og får dermed en enda lengere reisevei. De ansatte ble orientert om flytteplanene under et allmøte mandag denne uken.

– Hvordan har de ansatte reagert på flytteplanene?

– Jeg har ikke snakket med noen av de personlig, men vil jo anta at flere nok synes det er både vanskelig og utfordrende at arbeidsplassen blir flyttet, sier Skjennald.

De ansatte er skuffet

Tillitsvalgt, Pål Rostad, synes vedtaket ser greit nok ut, men er ikke fornøyd med selve prosessen.

– Det er enkelte deler av prosessen vi ikke er enig i. De vil vi jobbe mer med i tiden som kommer, sier Rostad.

– Kan du si noe om hva i prosessen dere ikke synes noe om?

– Nei, det vil vi først ta internt. Vi må komme tilbake til hva dette vil innebære, sier tillitsvalgt.

– Hvordan har de ansatte reagert?

– Jeg skal ikke legge skjul på at det både er skuffelse og de synes det er trist, sier Rostad.

Selve butikken og de andre funksjonene på Holstad, blir ikke berørt i denne omstillingsprosessen. Til sammen er det 75 ansatte på Holstad i dag. De fordeler seg mellom butikk, produksjon og administrasjon.

Kommentarer til denne saken