Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakekaller kjæledyrfôr - kan gi helseproblemer

Artikkelen er over 2 år gammel

Felleskjøpet Agri tilbake kaller flere varianter av kjæledyrfôr på grunn av en produksjonsfeil.

Salget stoppes for kjæledyrsfôr produsert i en avgrenset periode, fordi det feilproduserte fôret kan gjøre dyrene syke på grunn av forhøyet magnesium-nivå.

Tilbakekallingen gjelder forskjellige varianter av Appetitt, Matmons, Labb, og Labb sensitiv. Se fullstendig liste på produsentens nettside.

Nivået overskrider ikke norsk lovverk, og det er ikke til fare for dyrs liv, men det kan gi helseproblemer ved langvarig fôring på produktene med feil, skriver produsenten i pressemeldingen.

Symptomer på forhøyet magnesiumnivå er akutt diaré hos hund og katt, og dyra kan også bli slappe og sløve. Reaksjoner som kan oppstå etter lang tids bruk er løs avføring over tid, og belastning på nyrer og urinveier med større fare for urinstein, spesielt hos katt.

De som har kjøpt produkter som trekkes tilbake må sjekke «Best før dato», og slutte å gi fôr fra den fôrsekken, og leverer inn produktet i en av Felleskjøpets butikker.

Kunder som har kjøpt produkter oppgitt i listen over anbefales å levere produktet tilbake til butikk, slik at de kan få fôret erstattet.

Kommentarer til denne saken