Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand Dahl tangerte karrierebeste: – Utrolig digg å avslutte sesongen slik

Myrvoll-gutten Ferdinand Dahl (22) fra Ingierkollen Rustad slalåmklubb klinket til med annenplass og tangering av karrierebeste i verdenscupen med annenplass i slopestyle i sveitsiske Silvaplana lørdag ettermiddag.

SILVAPLANA, SVEITS: I første forsøk fikk Dahl bare 17,25 poeng, nest dårligst av alle som startet. Men i andre forsøk leverte Dahl langt bedre, og kjørte inn til den sterke poengsummen 93.

Ettersom det bare er den beste poengsummen som teller, holdt det til en andreplass. Det er tangering av 22-åringens karrierebeste.

Dahl var meget godt fornøyd med egen innsats.

– Det er utrolig digg å avslutte sesongen med et slikt resultat. I dag fikk jeg også bra betalt av dommerne for et run med litt forskjellige triks i forhold til konkurrentene, sa Dahl.

– Jeg var litt i kjelleren etter det første «runet», men jeg er så glad for at jeg fikk det til i det avgjørende, fortsatte han.


Kun amerikaneren Colby Stevenson var bedre. Han var til gjengjeld bedre enn Dahls bestesum i begge sine forsøk, med 94,25 og 96 poeng.

Sebastian Schjerve ble nummer åtte, mens Christian Nummedal ble nummer 14.

I verdenscupen sammenlagt fikk også Ferdinand Dahl med seg to annenplasser. 22-åringen ble nummer to i sammenlagtcupen og nummer to i slopestylecupen.

Nummedal tok tredjeplassen sammenlagt i slopestyle, mens Sebastian Schjerve ble nummer fire.

Kommentarer til denne saken