Gå til sidens hovedinnhold

FHI frykter kraftig influensasesong – ber foreldre vaksinere barn i risikogrupperI

1.520 nye koronasmittede registrert siste døgn.

Den kommende influensasesongen kan bli av det kraftige slaget, frykter FHI, som ber foreldre med barn i risikogruppene om å vaksinere dem.

– Det er særlig viktig at barn med flere risikotilstander, mer alvorlig eller dårlig regulert sykdom, tar vaksine, da disse barna har høyest risiko for alvorlig influensa, sier leder Kjersti Rydland for FHIs influensaprogram i en pressemelding.

I et normalt år havner rundt 500 barn på norske sykehus på grunn av influensa. Opptil 10 prosent av befolkningen får symptomer på influensa hvert år. Tallet er 20 prosent når det gjelder barn. Opptil 60.000 barn i Norge tilhører en risikogruppe for alvorlig influensa.

Fjorårets influensasesong var tilnærmet ikke-eksisterende på grunn av koronatiltak og nedstengninger. Derfor har FHI stålsatt seg for at den kommende influensasesongen kan bli alvorlig.

– Nå har det gått to år siden viruset hadde fotfeste her i landet, og vi må ta høyde for at årets sesong kan bli kraftig, sier Rydland.

1.520 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.520 koronasmittede i Norge. Det er 1.032 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.997 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.760, så trenden er stigende.

Tirsdag var 235 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks flere enn dagen før.

59 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 34 på respirator. Det er to flere på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 8,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.I alt har 246.822 personer testet positivt.

Til nå har 4.229.770 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.796.698 personer har fått andre dose.

Til sammen er 1.003 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 23 dødsfall i Norge.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken