SKI: – Det var en fantastisk dugnadsånd i den store gjengen som deltok sist helg. Både små og store hjalp til med å rydde uteområdene og gjøre de klare for vinterlig aktivitet.

Det er FAU-leder Andreas Mikkelborg som uttaler seg til lokalavisen. Han er stolt av det de får til, men innrømmer også at det ikke var alt de klarte å gjennomføre. Da er lokale krefter gode å ha.

– Det var en i dugnadsgjengen som sa han kjente noen på Ekspert Maskinutleie. Han tok kontakt, og nå sitter han og klipper gresset på en innleid stor gressklipper, som vi til alt overmål slipper å betale for, sier Mikkelborg oppglødd.

Eier og daglig leder av bedriften, Kjell Sæter, synes ikke det er det minste rart at han tilbyr å hjelpe til.

– Jeg synes det er viktig å støtte og hjelpe til i nærmiljøet. Spesielt når det gagner de minste i befolkningen. Jeg gjør det bare for å være hyggelig, og det er ikke så vanskelig, synes jeg, sier Sæter

LES OGSÅ: Thomas og Jonas hadde en drøm for to år siden. Nå fikk de 40 barn til å kose seg en hel dag i øsende regn

Jobber for å få ungen ut og vekk fra Ipaden

FAU-lederen sier at de tidligere år har fått mye god hjelp fra Ski kommune. I år har det så langt latt vente på seg. Rektor ved Bøleråsen skole, avdramatiserer dette noe ved at de i år også har sendt inn noen ønsker om hjelp, men at de ikke forventer at det skal skje med én gang.

– Jeg er veldig glad for alt det FAU bidrar med. Det er ikke bare bra for skolens elever. Det gir et mer levende nærmiljø det denne dugnadsgjengen bidrar med, sier rektor Sigrid Hjemmen.

Da ØB er ute ved skolen for å se, sitter Kent Inge Aasheim på gressklipperen og gjør jobben med å klippe området som barn og unge bruker som ski- og akebakke gjennom en snørik vinter.

Aasheim er brannmann og har turnusfri. Da er det en selvfølge å bidra til nærmiljøet. Han har selv barn på skolen.

– Jeg synes det er viktig å bidra for å få barna ut og vekk fra Ipaden. Jeg er ikke så glad i det verktøyet. Det er mye bedre å finne på noe utendørs. Da er det jo samtidig greit å kunne bidra til nettopp det, sier Aasheim.

Nå kan vinteren bare komme. Bakken for aking og skikjøring er gjort klar.