Gå til sidens hovedinnhold

Skolebesøk helt fra Japan

Artikkelen er over 3 år gammel

Finstad skole og Ski ungdomsskole fikk langveisfarende gjester onsdag.

SKI: Tre forskere fra Japan fikk en omvisning i undervisningen på forskjellige klassetrinn. Også Finstad skole bærer preg av at det er BliMe-uke denne uken. Japanerne fikk prøve seg såvidt på årets BliMe-dans og hvordan 3B bruker iPad i undervisningen.

– De forsker på menneskerettigheter og arbeidsmetoder, sier rektor Hanne Karin Heum.

Hos tredjeklassingene var de like sjokkert over at det var 200 år for et lite sugerør fra McDonald's å brytes ned i naturen.

Å være en god venn

6A øvde på en morsom teaterforestilling med handling fra skolehverdagen, og femte trinn diskuterte hva det vil si å være en god venn.

Etter en lunsj og litt mer hyggelig prat med de ansatte, gikk ferden videre til Ski ungdomsskole, der japanerne også fikk stifte bekjentskap med norsk skolehverdag på nært hold.

Bildeserie

Japanere på Finstad

 

- De er tre forskere utsendt på stipend fra kunnskapsdepartementet i Japan. Kazumi Nordstokke har fulgt delegasjonen og tilrettelagt besøket i Norge på oppdrag fra den norske ambassaden i Tokyo. De tre forskerne er Dr. Eriko Matsuoka (Associate Professor, Osaka Seikei College), Michiko Tomita (Associate Professor, Hiroshima Cosmopolitan University) og Norike Kodani (Lecturer, Keiai University). De er opptatt av skolens rolle og undervisningsmetoder som benyttes i arbeidet for menneskerettigheter i samfunn der mennesker respekterer ulikhet og mangfold, opplyser rektor Hanne Karin Heum.

Kommentarer til denne saken