PAKISTAN/ÅS: - Det er fantastisk morsomt at hun har lykkes der andre har måttet snu. Du kan trygt si at jeg er stolt, forteller bestefar og turkamerat Ragnar Dybsjord.

Mens barnebarnet befinner seg uten nett langt inne i den pakistanske fjellkjeden Karakoram, forteller bestefar om motivasjonen bak den høytsvevende bursdagsfeiringen.

- Vi besteg flere topper i Nepal for ti år siden, og da ble hun nok bitt av fjellbasillen.

Dybsjord er ikke ukjent med fjell og turer selv. Han har blant annet vært på alle topper over 2000 meter i Norge, og som 80-åring gikk han over 8000 kilometer på ski.

Her kan du lese hele saken fra 2011: Milslukeren (81) trekker på årene

Han synes denne prestasjonen var ekstra stas fordi Kari har flere forsøk på andre fjelltopper bak seg, men har blitt stoppet av dårlig vær.

- Hun måtte snu på første forsøk opp Broad Peak også. Da kontaktet hun jobben og ba om en ekstra friuke. Det fikk hun og på andre forsøk kom hun seg opp. Jeg sitter med en følelse som er vanskelig å beskrive, sier han stolt.

Den spreke bestefaren forteller at det bak Karis prestasjon ligger en enorm vilje, og trening utover den vanlige turen på gymen.

- Hun har jobbet hardt for å realisere drømmen. Både med trening og finansiering. Jeg tror turen koster bortimot 150.000 kroner, og når oddsen for å nå toppen var små er det ekstra gøy at Kari klarte det, sier han.