ØST POLITIDISTRIKT: 9.578 blåste til rødt nivå i trafikkontroller i 2021. Det er en nedgang på 790 anmeldelser for ruskjøring fra 2020. Det viser tall MA – Rusfri Trafikk har hentet fra Utrykningspolitiet.

Organisasjonen jobber for at ingen skal dø eller bli hardt skadd av rus i trafikken, melder NTB:

Økning i øst

Øst og Sørvest politidistrikter er de eneste politidistriktene som har hatt en økning, henholdsvis på 76 og 34 anmeldte. Det har vært størst nedgang i Sørøst politidistrikt med 264 færre anmeldelser for ruskjøring.

– En firedel av dødsulykkene i trafikken skyldes at fører er påvirket, sier generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA – Rusfri Trafikk.

Aldersgruppen 25–34 år er verst, og de mellom 35–44 år følger på. Ni av ti anmeldte er menn, ifølge organisasjonen.

– De tre siste årene har totalt 84 personer mistet livet i trafikken grunnet ruskjøring, sier Kristoffersen.

Mange lokale tilfeller

Ruskjøring omtales med jevne mellomrom i Østlandets Blad, og senest forrige helg var det også ruskjøring i Follo.

Blant annet prøvde en kvinnelig bilfører i 30-årene å unngå en kontroll på Fjellstrand ved 23-tiden lørdag kveld. Politipatruljen fikk raskt stanset bilen, og det viste seg at den kvinnelige føreren ikke hadde lovlig førerkort, hun forsøkte å unndra seg kontroll, og i tillegg til at det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, kunne ØB melde om i helgen.

Vi har det siste året også omtalt flere promilledommer med lokale personer involvert. Dette er noen av dem. Trykk på lenken for å lese mer.