LANGHUS: Klokken 18.53 torsdag kveld melder politiet at de har gjennomført en hastighetskontroll på Vevelstadveien på Langhus.

– Tre førere ble bøtelagt med forelegg. Én anmeldt for å ha kjørt i 86 km/t i 60-sonen, og fikk førerkortet tatt i beslag.

Adferd

Som ØB har skrevet tidligere, gjennomfører politiet denne uken en aksjonsuke som går på adferd i trafikken. Tirsdag ettermiddag var de i Åsveien i Ski sentrum, hvor de sto i en halvtimes tid og delte ut sju gebyrer for manglende bilbeltebruk.

LES OGSÅ: Flere fikk bot midt på lyse dagen i Ski

Tidligere tirsdag sto de på fv. 152 gjennom Ås. Der var det to personer som fikk gebyr for bruk av mobiltelefon i bilen. Hele ni personer fikk gebyr for manglende bruk av setebelte i den kontrollen.

Kontroll overrasket UP: – Noen går så langt at de gjemmer setebeltet bak ryggen

ØB tok en prat med UP-sjefen i Follo-regionen, Rune Dahl under en kontroll i Nordbyveien i Ski onsdag formiddag. Reporter: Ole Martinus Ringdal

Onsdag tok de turen til Nordbyveien.

Resultatet ble ett beslag av førerkort på grunn av for høyt antall prikker ved bruk av mobiltelefon, ett forenklet forelegg for bruk av mobil og to gebyrer for manglende bilbelte.

– Det er stort sett bra her. Det er verre i Sanderveien, der er det flere som bryter reglene. Sånn er det bare, da Dahl til ØB under kontrollen.

Les mer om kontrollen i Nordbyveien her:

UP: – Prøvde å ta på seg beltet etter at de var avslørt – men det kom for sent