FOLLO: Opptil flere ganger denne helga har politiet måttet ta seg av både kranglefanter og overstadig berusede folk, både bak rattet og ute i gatebildet.

Klokken 01.10 natt til lørdag stanset en politipatrulje en bil ved Assurtjernkrysset, der føreren mistenktes for å være påvirket av alkohol. Vedkommende ble tatt med inn til en blåseprøve, og mistanken ble bekreftet. Dette resulterte både i førerkortbeslag og anmeldelse.

Klokken 02.23 natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset mann i bakgården på en adresse i Ski sentrum. Mannen var ikke i stand til å ta vare på seg selv, og ble kjørt til legevakt. Ifølge operasjonsleder Finn Håvard Aas i øst politidstrikt, var dette en mann i 30-årene.

I Drøbak kom politiet 12 minutter senere over en overstadig beruset mann i sentrum. Han trengte ikke hjelp, men ble bortvist fra stedet. Han var ikke hjemmehørende i Drøbak, ifølge politiet.

Kniv i Ski

Klokken 02:57 natt til lørdag fikk politiet melding om et slagsmål i Ski sentrum, hvor det angivelig var fem personer som slåss. Det virket ikke som om det var skader på noen av partene. Men da politiet kom til stedet, var det en av personene som kastet fra seg noe, som viste seg å være en kniv.

– Så da blir vel personen anmeldt for bæring av kniv, fortalte operasjonsleder Finn-Håvard Aas i Øst politidistrikt til ØB lørdag morgen.

– Den ene personen var godt beruset og hadde også noen skader, så han ble overlevert til legevakta, som tok videre ansvar, sier han.

Operasjonslederen kan ikke si noe mer om foranledningen til slagsmålet.

– Det var et klammeri mellom flere, men ingen anmeldte på stedet. Så får vi se i etterkant.

De involverte var hovedsakelig menn i 20-årene.

20-30 ungdommer

Også ved bensinstasjonen like ved Flatebysenteret i Enebakk har det vært slåssing i natt. Politiet fikk melding om denne hendelsen klokken 01:25 natt til lørdag.

Der var det en kar som fikk litt juling og oppsøkte legevakt. .Det skal ha startet med en verbal krangel, men utover det har han ikke så mye informasjon om hendelsesforløp. Den fornærmede var ikke i stand til å avgi forklaring natt til lørdag. Politiet har ikke kjennskap til skadeomfanget.

Ifølge politiet var det ganske mange ungdommer til stede, rundt 20-30 stykker, men det var ikke alle som slåss. Hvorvidt det kommer en anmeldelse i saken, gjenstår å se. Det er lokalt politi i Follo som tar seg av videre oppfølging av saken.

Morgenkrangel

Klokken 06.50 natt til søndag fikk politiet melding om en krangel mellom to menn, hvor den ene ropte på politiet.

– Dette skjedde på en adresse i Ytre Enebakk. Det var personen som holdt fast den andre som ba en tredjeperson om å ringe politiet, fortalte operasjonsleder Gisle Sveen til ØB søndag.

Politiet rykket ut og erfarte at personen som ble pekt ut som opphavet til krangelen, var veldig beruset. Det var en mann i 40-årene.

– Han ble kjørt til hjemmeadresse og fikk muntlig pålegg om å holde seg unna de neste 24 timene. Der fikk vi også avskiltet en bil som det var begjæring på, fortalte Sveen.

Krangelen hadde ført til noen skrubbsår, men ellers ingen skader.

Ungdomsgjeng spredde søppel ved skolen

En gjeng i ungdomsskolealder ble observert da de kastet søppel ut av en container på skoleplassen mellom Fløysbonn og Sofiemyr skole lørdag kveld.

'Et vitne ringte politiet klokken 22.30 lørdag kveld. Meldingen gikk ut på at en ungdomsgjeng kastet søppel ut av en container ved Fløysbonn skole. Det skal blant annet dreie seg om malingsbokser som lå i en åpen container. Melderen skal ha jagd ungdommene fra stedet og prøvd å rydde opp. Det var usikkert hvor ungdommen befant seg etter at de forlot skoleområdet.

Måtte rykke ut til fest i Ski

Politiet måtte søndag kveld rykke ut til en adresse i Ski.

Det ble spilt høy musikk på en privat adresse i Ski. Klokken var da 23:19 og det ble løst ved å ringe til de som bodde på adressen. Mor kunne fortelle at det var datter som hadde fest. De lovet å slå av musikken. Politiet fikk heller ingen flere klager, ifølge Amta.