Flere smitteutbrudd på Ahus – 18 ansatte og 7 pasienter har testet positivt

HARDT RAMMET: Ahus har for øyeblikket flere smitteutbrudd på forskjellige avdelinger. De oppfatter likevel å ha kontroll på smittesituasjonen. Det fører Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

HARDT RAMMET: Ahus har for øyeblikket flere smitteutbrudd på forskjellige avdelinger. De oppfatter likevel å ha kontroll på smittesituasjonen. Det fører Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto:

– Det gjennomføres grundig smittesporing for å ha best mulig oversikt over situasjonen, sier direktør ved Medisinsk divisjon, Erik Borge Skei.

DEL

Flere avdelinger på Ahus er for tiden kraftig rammet av koronaviruset.

Ved Nevrologisk avdeling er det totalt 10 ansatte i avdelingen med påvist smitte. Også fem pasienter har testet positivt på covid-19. Til sammen er 31 ansatte og 22 pasienter satt i karantene.

– Bakgrunnen er at en indremedisinsk pasient fikk positivt covid-prøvesvar om kvelden onsdag 6. januar. Pasienten hadde negativ test ved innleggelse, men ny test var positiv etter omkring én ukes innleggelse, sier Borge Skei til Romerikes Blad.

På grunn av smittesituasjonen er sengetallet redusert fra normalt 29 senger til 16 ved denne sengeposten.

– Foreløpig vil dette vare fram til fredag klokken 12, fastslår Borge Skei.

– Innlagt pasient med positiv test

Også Gastromedisinsk avdeling er rammet av smitte etter at en pasient som utviklet symptomer i løpet av innleggelsen, testet positivt.

– Det er fem ansatte med påvist smitte etter at alle ansatte er testet. 14 ansatte er også i karantene. Det er én innlagt pasient med positiv test etter sekundær smitte, samt 3 pasienter i karantene, oppsummerer Borge Skei.

Også her er antall senger redusert. Fra normalt 14 er det sju senger frem til klokka 15.00 og deretter 10 senger. Reduksjonen gjelder foreløpig frem til klokka 12.00 fredag.

Planlagt pasientbehandling ved disse to avdelingene er på grunn av situasjonen noe redusert.

– Berørte pasientene får beskjed om dette direkte, fastslår direktøren ved Medisinsk divisjon.

– Oppfatter å ha kontroll

Ved Nyremedisinsk avdeling har også tre sykepleiere testet positivt på covid-19. Her er seks ansatte, men ingen pasienter i karantene. I tillegg har en pasient ved geriatrisk avdeling også fått påvist viruset.

– Det gjennomføres grundig smittesporing for å ha best mulig oversikt over situasjonen. Det er også innført skjerpede smitteverntiltak og besøksrestriksjoner lokalt. Sykehuset følger smittevernarbeidet nøye, og oppfatter å ha kontroll på smittesituasjonen. Sykehuset har tilstrekkelig kapasitet og tar imot pasienter på normal måte, sier Borge Skei.

Onsdag er til sammen 159 ansatte ved Ahus i karantene.

37 innlagte koronapasienter

De siste ukene har antall pasienter som er innlagt med covid-19 økt på sykehuset. Onsdag er det hele 37 personer som ligger på sykehuset med koronaviruset.

Av disse er det ni pasienter som ligger på intensivavdelingen og seks personer får respiratorbehandling.

Nylig økte også Ahus antall pasienter som har mistet livet på grunn av viruset fra 34 til 35. Det siste dødsfallet var en etterregistrering fra 2020.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 308301485


Varnish cache server