Gå til sidens hovedinnhold

Flere tatt for råkjøring på E18 – to mistet lappen

Det ble siste kjøretur bak rattet for en stund for to personer etter en UP-kontroll på E18 tirsdag. For enda flere ble det en kostbar affære.

For abonnenter

E18 BREKKE: Tirsdag har nok en gang en UP-patrulje gjennomført trafikkontroll i distriktet. Ifølge Politiet i Øst, som meldte om resultatet klokken 15:10, var det denne gangen snakk om en fartskontroll på E18 ved Brekke.

Over ni tusen

Den høyeste farten som ble målt var 107 km/t i 80-sonen. Som ØB skrev mandag, har bøtesatsene økt fra nyttår. Ifølge oversikten på Lovdata, er boten for å kjøre mellom 26 og 30 km/t over fartsgrensen på en vei med grense på 70 km/t eller høyere, nå på 9050 kroner.

Men det var altså ikke bare denne ene sjåføren som måtte punge ut etter kjøreturen på E18 i dag. Ifølge politiet var det så mange som syv førere som ble bøtelagt for å ha kjørt for fort. I tillegg fikk én person bot for mobilbruk, og én fikk gebyr for ikke å ha brukt bilbelte.

For to av førerne ble dette den siste turen bak rattet inntil videre; en av dem mistet lappen på grunn av prikkbelastning for fart, og den andre på grunn av prikkbelastning for mobilbruk.

Les også

Nå har det blitt enda dyrere å bryte trafikkreglene: – Regner med at folk har andre ting å betale for

Dyrt

Da ØB snakket med UP-lederen i Follo, Rune Dahl mandag, ga han uttrykk for at bøtene nok kan svi - ikke minst nå rett etter jul.

– Prisen er justert i forhold til konsumprisindeksen. Det har vært stille i to år, men så gikk prisen opp i år. Det begynner å bli dyrt, og jeg regner med at folk har andre ting å betale for nå. Kjør pent, oppfordret han.

Lurer du på hvordan de nye bøtesatsene ser ut, finner du oversikten på Lovdata her.

Kommentarer til denne saken